La revista El Culturista
Editorial núm. 46:
Creuers
Els anys 60 es va produir l’auge dels creuers als Estats Units, però en el meu cas va ser els 80 amb la sèrie de televisió Vacaciones en el mar. El meu llit era la coberta, el llit niu del meu germà l’embarcació d’emergència, jo feia de Julie o Vicky. Una tarda, la tieta més viatgera de la família ens va explicar que se n’anava de creuer i no m’ho podia creure… Veient que seria impossible acompanyar-la, vaig demanar si podria ajudar-la a fer la maleta i va acceptar! El moment de màxima emoció va ser escollir la millor gala per a la cena con el capitán: el que hauria donat jo per sopar amb l’Stubbing!
Fa pocs dies, a Barcelona, hi va amarrar el creuer més gran del món, el Wonder of the Seas, amb capacitat per a set mil passatgers, i la notícia va reobrir el debat (si és que estava tancat) sobre la sostenibilitat d’aquesta mena de turisme i l’impacte ambiental que té. Abans de la covid, Barcelona era la ciutat europea més castigada per la contaminació derivada dels creuers i tot fa pensar que, amb la represa de l’activitat i sense regulació, continuarem al mateix lloc del rànquing.
És fàcil caure en el somni del creuer de l’amor, ple de luxes, piscines i bàrmans simpàtics, però cal trobar altres maneres de fer turisme sense deixar tanta empremta. En aquestes pàgines us convidem a fer el turista per la ciutat sense necessitat de contaminar gaire: cinema a la fresca, música de festa major, cicle de concerts a l’Espai Culturista Sendak… i amb una bona banda sonora per acompanyar la tria de llibres nàutics!
Love, exciting and new.
Come aboard. we’re expecting you.