Quan cau la nit els superherois es posen les màscares i surten a fer justícia per la ciutat saltant de teulada en teulada. Si tu també vols sentir què és tenir la ciutat als teus peus i salvar el món com si d’un personatge de la Marvel es tractés, no et perdis aquest recorregut per les millors teulades de Barcelona! Això sí, els herois culturistes actuen de dia!
Comencem visitant el MNAC, que ha obert dues terrasses al públic al Palau Nacional. Des d’allà es pot veure l’skyline de la ciutat, ja que ens permet tenir una vista de 360 graus de Barcelona. Contemplarem des de la Sagrada Família i la Torre Agbar i els edificis de la Vila Olímpica, fins als equipaments que conformen l’Anella Olímpica. Qui sap si algun dia ens hi trobarem el Batman i el Robin contemplant-hi la posta de sol.
Agafeu-vos fort la capa i prepareu-vos per volar a l’altra punta de la ciutat, perquè allà és on es troba l’altre mirador de la ciutat: Torre Baró, situat al cim del turó del mateix nom. Aixequeu el puny endavant i pugeu al mirador d’una revolada. Als vostres peus tindreu els districtes de Nou Barris, Horta, Sant Andreu i Sant Martí, i més enllà i posant-vos la mà damunt dels ulls els dies de sol (un gest que fins i tot els superherois han de fer) divisareu el riu Besòs i les ales de Collserola amb les poblacions de Santa Coloma, Sant Adrià i Badalona. Aquestes vistes panoràmiques us descobriran una Barcelona tan desconeguda i remota com el planeta Cripton.
Tornant a camuflar-nos dins la gran ciutat, i un cop entrem al Palau Güell, és ben fàcil imaginar-se l’Spiderman penjant boca avall d’alguna de les xemeneies. Aquesta casa modernista pertanyent a una família d’indians va ser dissenyada per Antoni Gaudí, amic de la família. Al terrat hi trobem vint xemeneies i una agulla central de 15 metres d’altura. Les obres de restauració han anat a càrrec de diferents artistes de la ciutat i en una d’aquestes xemeneies, fins i tot, s’hi pot veure un Cobi de trencadís.
Antoni Gaudí no era un superheroi però sí que va ser un superarquitecte, i precisament també va ser l’encarregat de dissenyar la Torre Bellesguard, situada al bell mig del barri de Sant Gervasi. Gràcies a l’abundància d’aigües subterrànies i la puresa dels aires, aquesta zona ha estat habitada des de fa més de 2.000 anys. La torre va ser residència, entre d’altres, de Martí l’Humà, rei de la corona d’Aragó, i actualment pertany a la família Guilera, que l’acaba d’obrir al públic després d’unes reformes de restauració.