8 pel·lícules per donar la benvinguda a la primavera

 

Amb l’arrencada de la primavera i les vacances de Setmana Santa a l’horitzó, és un bon moment per mirar en família alguns films que, a més d’entretenir-nos i divertir-nos, ens mostrin l’esclat de la vida i la natura en tota la seva esplendor. Us en deixem la nostra selecció.

 

Cuentos fantásticos de la naturaleza (2020), 50 min, +7 anys

Quants secrets que s’amaguen rere aquest recull de curts infantils! Una orquestra improvisada entre tots els animals del bosc, una família de gotes de pluja que descobreix que no ha de tenir por del sol, un simpàtic pingüí que triomfa venent gelats…

Es pot veure a Filmin

 

 

El jardín secreto (1993), 101 minuts

L’escriptora anglesa Frances Hodgson Burnett (1849-1924), que va perdre el pare des de ben petita, va plasmar una part de l’experiència de l’orfendat a la seva novel·la més coneguda, El jardí secret (1910), que podem llegir en català gràcies a l’Editorial Viena (dins una col·lecció, per cert, que es diu el Jardí Secret de Viena). Però també s’ha portat al cinema, la història de la petita Mary Lennox, com la reeixida versió del 1993 d’Agnieszka Holland i la més recent, del 2020, de Marc Munden. Què, us atreviu a mirar-les totes dues i buscar-hi les diferències?

El podeu veure a Netflix

 

 

Arrietty y el mundo de los diminutos (2010), 94 min

Arrietty y el mundo de los diminutos, de la factoria japonesa Studio Ghibli, és una cinta d’animació centrada en les aventures d’uns petits éssers de menys de deu centímetres. Es basa en la novel·la fantàstica Los incursores, de l’escriptora britànica Mary Norton.

El podeu veure a Netflix

 

 

Troop Zero (2019), 94 min, +7 anys

Amb la primavera acabada d’estrenar, una bona recomanació cinematogràfica en família se’n va fins a la Geòrgia rural nord-americana. L’any 1977, una nena somniadora fascinada per la vida a l’espai té una oportunitat única de participar en una iniciativa de la NASA i recluta unes quantes companyes d’aventura. La cinta, del duo femení britànic Bert & Bertie, es va estrenar al Festival de Sundance 2019.

Es pot veure a Amazon Video (vídeo promocional)

 

 

Big Fish (2003), de Tim Burton, 125 min. +13 anys

No obrirem ara cap curs general d’antropologia, però ens atrevirem a dir que l’ésser humà és una espècie a la qual, des de sempre, li ha agradat explicar-se històries. A Big Fish recorrerem la vida d’un home que es troba al llit de mort, però sempre a partir de les rondalles fantasioses i sovint ben florides que explica ell mateix de les seves vivències. El film, amb tot, va més enllà de defensar la imaginació com a via de fugida i es converteix en el 8 i mig fellinià d’un encara excèntric Tim Burton que, això sí, n’infantilitza conscientment el to i les intencions per compondre dues hores d’imatges que només existeixen als contes… i als records si així ho volem.

Es pot veure a Netflix i Amazon Primer (vídeo promocional)

 

 

Anem a caçar un os (2016), 30 min (+ tres curts), +3 anys

Heu anat mai a caçar un os ben gros? Cinc germans aprofiten l’avinentesa que els pares se’n van de casa per sortir a l’aventura a través de la natura. Rita & Luca Films va estrenar el 2020 en format digital l’adaptació en dibuixos animats d’un clàssic de la literatura infantil anglesa, Anem a caçar un os, trenta anys després de la creació del conte original de Michael Rosen i Helen Oxenbury. El film, pensat per a petits cinèfils a partir de tres anys, va acompanyat de tres curtmetratges, que són també adaptacions de llibres infantils.

Es pot veure a Filmin i a la plataforma a demanda de Rita&Luca Films (vídeo promocional)

 

 

Mia y el león blanco (2018), 98 min, +6 anys

La Mia, amb onze anys, es trasllada amb la seva família de Londres a Sud-àfrica, on estableix una relació extraordinària amb un cadell de lleó blanc anomenat Charlie. Durant tres anys, es criaran junts i establiran una amistat incondicional que els portarà a fugir plegats per salvar-lo quan es fa gran. Per molt que sembli ficció, el director francès Gilles de Maistre va pescar la idea d’uns fets reals que va descobrir mentre rodava un documental televisiu sobre l’amistat entre nens i animals salvatges a tot el món.

Es pot veure a YouTube (vídeo promocional)

 

 

Tot en un dia (1986), 104 min, +6 anys

Una habitual de les llistes de clàssics comercials dels anys vuitanta per quan alguna criatura més aviat preadolescent estigui arribant ja al final de les vacances. Si a casa es bada, potser podrà aprofitar algun dels trucs que ens dona la pel·lícula per fer el malalt i allargar una mica els dies de festa. El protagonista, el murri Ferris Bueller, en sap un munt, d’aquests trucs, sobretot si són per poder gaudir d’un dia primaveral que, segons ens diu ell mateix mirant-nos als ulls, seria un pecat no aprofitar-lo. Entre dibuixos animats esbojarrats i superherois metalingüístics recents, potser estem més acostumats que un protagonista ens parli a càmera amb to sorneguer, però fa alguns anys no era tan habitual i aquesta originalitat encara traspassa la pantalla avui. També s’agraeix que les aventures de Ferris siguin tan lleugeres i tan despreocupades, i que es basin en mecanismes cinematogràfics tan senzills i sans com les corredisses –ai, aquella seqüència final deutora d’El col·legial de Buster Keaton i homenatjada després a Spider-Man: Homecoming– i l’slapstick més elemental.

Es pot veure a YouTube (vídeo promocional)

Hola culturista!

Hem detectat que el teu navegador té activat un blocador de publicitat que impedeix que es mostrin els bàners que tenim publicats a El Culturista. Dit això, ens agradaria explicar-te que la publicitat dels nostres anunciants és la nostra principal font de finançament i que ens permet oferir-te els continguts d'El Culturista de forma gratuïta. Penseu que a El Culturista no hi trobareu cap mena de publicitat programada -gestionada per algoritmes ni robots- que proposa anuncis sense cap interès ni relació amb la nostra proposta editorial.

Per tot plegat et volem demanar que ens facis confiança i desactivis l'adblocker per continuar, és probable que trobis interessants les propostes dels nostres anunciants

Moltes gràcies per la teva comprensió i per llegir-nos!