Una mà de contes

Per: Mar Domènech/ Sami Apps-Kids Safe Video Player

A cada nou capítol d’Una mà de contes una veu en off explica una història al mateix temps que s’il·lustra amb tècniques artístiques diferents i sense fer servir l’animació, sembla impossible, oi!? Doncs és precisament una combinació perfecta entre la literatura, la il·lustració, la música i els mitjans audiovisuals.

Si anem curts de contes per a explicar als nostres fills, aquí hi podem trobar tot tipus de relats; tradicionals i moderns, multiculturals, que parlen d’emocions, valors i també, d’aventures i ficció. Però el què realment fa innovador i diferent aquest programa són les mans dels diferents artistes que hi participen i que dibuixen cada conte utilitzant els colors i les formes provinents de les aquarel·les, d’eines informàtiques o digitals, d’objectes quotidians, dels aliments i de tot allò que us pugueu arribar a imaginar. És una veritable explosió de creativitat.

Una mà de contes, produït per Televisió de Catalunya i dirigit i realitzat per Manuel Barrios, té una fórmula ben senzilla als ulls dels infants, però és just això el què l’ha convertit en un dels programes infantils de televisió amb més èxit del nostre país. També ho acrediten els diversos premis que ha guanyat, com ara: Premi Nacional de Cultura al 2007, Premi Junceda d’Honor al 2009 i Menció d’honor BaKaFORUM al 2011 (Basel-Karlsruhe Forum on Educational and Societal TV and Media).

Des dels seus inicis l’any 2000, Una mà de contes s’ha anat internacionalitzant i actualment es pot veure dins la programació infantil de moltes altres televisions d’arreu del món. I sobretot, ha sabut reinventar-se i adaptar-se als nous temps, una cosa que no és gens fàcil d’aconseguir amb els temps volàtils que vivim.

Per això ara, podem gaudir de la sèrie a través de la televisió dins del Club Súper 3 i també a través de la web, que està plena de recursos i d’interactivitat. Aquesta recull tots els contes emesos pel programa, que es poden buscar a partir de diferents criteris de cerca com: títol, l’autor, il·lustrador, guió, música, personatge, origen geogràfic, tècniques i fins i tot llengua (9 idiomes diferents). També es proposen tot un seguit de tallers per fer participar a les escoles dins del propi programa.

*Forma part de l’equip de Sami Apps-Kids Safe Video Player

Hola culturista!

Hem detectat que el teu navegador té activat un blocador de publicitat que impedeix que es mostrin els bàners que tenim publicats a El Culturista. Dit això, ens agradaria explicar-te que la publicitat dels nostres anunciants és la nostra principal font de finançament i que ens permet oferir-te els continguts d'El Culturista de forma gratuïta. Penseu que a El Culturista no hi trobareu cap mena de publicitat programada -gestionada per algoritmes ni robots- que proposa anuncis sense cap interès ni relació amb la nostra proposta editorial.

Per tot plegat et volem demanar que ens facis confiança i desactivis l'adblocker per continuar, és probable que trobis interessants les propostes dels nostres anunciants

Moltes gràcies per la teva comprensió i per llegir-nos!