Un podcast de criatures i cultura

 

Què és un museu? Com funciona? Qui hi treballa? I sobretot: quina és la millor manera de visitar-lo amb criatures? La Clara-Tanit Arqué i la Diana Franov ens donen claus perquè visitar un museu no sigui “un rotllo”. I ho fan a través de la seva pròpia experiència. Elles i les seves criatures són les protagonistes de tots els capítols del podcast Tacet.

La paraula que li dona nom prové del llatí i significa “el que calla”. En llenguatge musical, tacet indica que un instrument –o una veu– no ha de sonar durant una estona. La Clara-Tanit i la Diana saben que perquè els infants puguin gaudir de les visites que elles preparen han de fer tacet: intervenir-hi poc i mirar de fer silenci perquè els nens s’interessin de manera natural pel que veuen. La mirada dels nens és poderosa i acompanyar-la atentament per poder-nos-la explicar és el que fan aquestes dues amigues que surten a explorar l’oferta cultural de Barcelona i més enllà.

Cada capítol comença amb una fitxa tècnica molt particular que vol posar amablement “nota” a un equipament museístic de la ciutat: des de l’oferta educativa a l’amabilitat dels treballadors, passant pel preu del servei de bar.

El Culturista proposa amb Tacet un programa farcit d’humor i de fina ironia amb la voluntat de fer que l’art formi part d’una manera de viure per aprendre. La colla que formen la Clara-Tanit, la Diana, les dues Rites, el Rai i la Matilde ens acompanyaran cada mes des d’aquest novembre de 2021.

Les dues conductores del podcast, a banda de mares divertidíssimes, són una il·lustradora –la Clara-Tanit– i una músic i professora de viola –la Diana– fascinades per educar a través de les arts i que ens donen eines per transitar pels museus amb nens sense haver de morir en l’intent.

 

Accés a tots els podcasts de Tacet: iVoox o Spotify

Hola culturista!

Hem detectat que el teu navegador té activat un blocador de publicitat que impedeix que es mostrin els bàners que tenim publicats a El Culturista. Dit això, ens agradaria explicar-te que la publicitat dels nostres anunciants és la nostra principal font de finançament i que ens permet oferir-te els continguts d'El Culturista de forma gratuïta. Penseu que a El Culturista no hi trobareu cap mena de publicitat programada -gestionada per algoritmes ni robots- que proposa anuncis sense cap interès ni relació amb la nostra proposta editorial.

Per tot plegat et volem demanar que ens facis confiança i desactivis l'adblocker per continuar, és probable que trobis interessants les propostes dels nostres anunciants

Moltes gràcies per la teva comprensió i per llegir-nos!