Sopa de ceba

Un clàssic del fred que els dissidents de la ceba també l’han de tastar, possiblement serà el pas per enterrar la destral de guerra. Aquí versionem una recepta de sempre de la gran cuinera Montserrat Seguí.

Necessitem:

4 cebes mitjanes
25 g d’oli
2 litres de brou
1 tros de pa, calculeu 5 llesquetes per persona
100 g de formatge gruyère ratllat

01

Peleu les cebes, partiu-les per la meitat i talleu-les a rodanxes ben fines.

02

En un cassó  amb una mica de fons poseu-hi l’oli i daureu lleugerament la ceba a foc mitjà perquè es vagi coent lentament.

03

Quan estigui daurada s’hi tira el brou. Si cal afegiu una mica de sal i deixeu-ho coure a poc a poc durant tres quarts.

04

Uns 20 minuts abans de servir la sopa repartiu el pa torrat en cassoletes individuals o bols aptes per enfornar. S’hi tira la sopa i s’empolsa amb força formatge.

05

Gratineu-ho uns minuts al forn i ja podeu servir la sopa.

* Si veieu que a casa no sou de trobar-vos els talls de ceba, podeu triturar la sopa abans de repartir-la a les cassoletes.

Hola culturista!

Hem detectat que el teu navegador té activat un blocador de publicitat que impedeix que es mostrin els bàners que tenim publicats a El Culturista. Dit això, ens agradaria explicar-te que la publicitat dels nostres anunciants és la nostra principal font de finançament i que ens permet oferir-te els continguts d'El Culturista de forma gratuïta. Penseu que a El Culturista no hi trobareu cap mena de publicitat programada -gestionada per algoritmes ni robots- que proposa anuncis sense cap interès ni relació amb la nostra proposta editorial.

Per tot plegat et volem demanar que ens facis confiança i desactivis l'adblocker per continuar, és probable que trobis interessants les propostes dels nostres anunciants

Moltes gràcies per la teva comprensió i per llegir-nos!