Sons de la natura a casa

Espai Patrocinat:

El soroll del bosc, la remor de la pluja, el brunzit dels insectes, l’aleteig dels ocells… Sabeu que podem reproduir tots aquests sons amb objectes quotidians i que tenim ben a l’abast i fins i tot utilitzant només el propi cos?

Prepareu-vos per convertir-vos en professionals d’efectes especials i crear la millor banda sonora de la natura. I, si no, tanqueu els ulls i escolteu.

Necessitem:

Envàs de llauna
Llegums secs (cigrons, mongetes...)
Arròs
Planxa metàl·lica (per exemple, la tapa d’una capsa de galetes o de qualsevol capsa de llauna, o una safata del forn)
Capsa de cartró amb tapa (per exemple, de sabates)
2 o 3 piles
paper Pinotxo
paper de cel·lofana
fulles (poden ser seques també)
1 mocador de tela
tap de suro
globus
tisores

I ara ja podem començar…

Llampec

Agita amb força una planxa metàl·lica (també et pot servir si tens alguna radiografia vella per casa).

Trons

Destapa la capsa de cartró (pot servir una capsa de sabates) i posa-hi un parell de piles que tinguis per casa a dins. A continuació, col·loca la tapa i mou la capsa amb molta energia. Ai, que ben aviat començarà a ploure…

Pluja

Agafa una planxa metàl·lica (o paper d’alumini) i aboca-hi de manera contínua un grapadet de grans d’arròs. Si vols incrementar la intensitat, substitueix l’arròs per llegums en gra com mongetes i cigrons.

Calamarsa

Agafa un envàs de llauna i omple’l amb unes quantes mongetes. A continuació, mou-lo de manera circular.

Passos damunt la neu

Talla un parell de fulles de paper Pinotxo a tires i col·loca-les dins la capa de cartró (ha de quedar tot el fons cobert, i una mica més). Ara, amb els dits de les mans prem com si caminessis i ja ho tens!

Passejar pel bosc

Reuneix un bon grapat de fulles (també poden ser seques) i diposita-les dins una capsa de cartró sense la tapa. A continuació, toca-les amb les mans i modula la intensitat de trepitjada amb més o menys força.

Una foguera

Agafa fulla de paper de cel·lofana i rebrega-la i arruga-la lentament. Ja notes com espetega?

L’aleteig i la piuladissa dels ocells

Amb les dues mans, agafa un mocador de tela pels extrems i agita’l amb molta energia… però alerta, que no arrenquis a volar!

Ara mulla el tap de suro i una superfície de vidre (un got, una finestra…) i comença a fregar els dos elements, l’un amb l’altre. Que sents quina piuladissa? Recorda d’humitejar freqüentment el suro i el vidre perquè els ocellets no parin de cantar!

Mosquits

Infla un globus i no el lliguis. Estira els extrems per on l’has inflat i deixa escapar l’aire lentament. Sabies que la  llargada i potència del brunzit del mosquit està relacionada amb la mida del globus que facis servir?

 

 

Hola culturista!

Hem detectat que el teu navegador té activat un blocador de publicitat que impedeix que es mostrin els bàners que tenim publicats a El Culturista. Dit això, ens agradaria explicar-te que la publicitat dels nostres anunciants és la nostra principal font de finançament i que ens permet oferir-te els continguts d'El Culturista de forma gratuïta. Penseu que a El Culturista no hi trobareu cap mena de publicitat programada -gestionada per algoritmes ni robots- que proposa anuncis sense cap interès ni relació amb la nostra proposta editorial.

Per tot plegat et volem demanar que ens facis confiança i desactivis l'adblocker per continuar, és probable que trobis interessants les propostes dels nostres anunciants

Moltes gràcies per la teva comprensió i per llegir-nos!