Singlot!

Per: Pema Maymó

“Això és que creixes!”
“Això és que t’engreixes!”
“Això és que anaves a dir una mentida!”

De versions de mares i padrines per explicar la causa del singlot, n’hi ha per regalar i vendre. Però totes tenen en comú que sol fer riure a qui és davant el “singlotador” [sic]. Perquè el singlot té això: tots sabem que quan t’agafa un atac no hi ha pràcticament res a fer fins que la natura física dels nostros cossos savis (fuà!) decideix que s’ha acabat. Però, mentrestant… fem intents per liquidar-lo per mètodes més o menys tradicionals!.

Però heu de saber, progenitors i més familiars que em llegiu, que el singlot no es pot aturar quan volem. Funciona com un esternut… o com un pet! Això sí, al contrari que aquests dos efectes físics, del singlot –un cop ha passat– no en queda ni rastre…

 

1.
De totes maneres, per intentar esbrinar una mica l’origen d’aquesta respiració sincopada, tenim recursos de nivell com aquesta meravellosa Anatomia Detallada de Les Jolies Planches, una empresa francesa que elabora làmines de coneixements diversos i que des de fa un temps reinterpreta il·lustracions antigues de la Biblioteca Nacional de França, uns tresors originals i gens coneguts. Aquesta làmina del cos humà explicat des de nivells diferents (esquelet, pell, circulació sanguínia i limfàtica) està pensada com un objecte artístic i impresa amb tintes ecològiques damunt tela de cotó. Una combinació excepcional de patrimoni, tradició i modernitat que potser podria triomfar entre els joves de casa amb inquietuds científiques o artístiques!
lesjoliesplanches.com

 

2.
Un cop tenim definits l’origen i la localització del singlot al nostre cos, convindria saber si hi podem fer res per aturar-lo. Tots en sabem un parell o tres, de mètodes familiars ancestrals. D’entre tots ells, el més mític: beure aigua a l’inrevés. Primer hem d’entendre bé què vol dir això de “beure a l’inrevés”. Et poses cap per avall? No, estimats, ja sabeu en què consisteix: fer veure que estàs bevent des del cantó superior del tassó (mentre rius com un posseït perquè et va caient tot el líquid per damunt, és clar!). En el meu cas, sempre ha estat motiu d’augment del singlot, de tantes rialles. O de quasi ofegamenta, a vegades… Si no ho teniu clar, però teniu set (amb singlot o sense), aquest tassó infantil de Kinto, una empresa japonesa de vaixelles que cerca l’equilibri entre utilitat i estètica, és ideal. Donau-li l’oportunitat de ser el remei al vostre singlot impossible!
kinto-europe.com

 

3.
Si el truc de l’aigua no funciona i no teniu ningú a mà per pegar-vos un ensurt de por, queda el recurs de no respirar. No respirar una estoneta, un minut!, tampoc no és qüestió d’ofegar-se per voluntat pròpia. Per calcular-lo, podeu emprar el rellotge de la marca barcelonina Mini Kyomo, un disseny entre retro i futurista que mos ha cridat molt l’atenció. La seva fundadora no trobava un rellotge que li agradàs per al seu fill i va decidir crear-lo ella mateixa. I com a mare a prova d’accidents i imprevistos, va cercar la practicitat i la facilitat en l’ús. El resultat? Aquest rellotge fabricat al Japó es neteja amb facilitat, té una esfera de lectura senzilla (hores, minuts, segons) i és resistent a l’aigua. Bellesa i pragmatisme com a premissa… com mos agrada tot el que està pensat des d’aquest punt de vista!
minikyomo.com

Hola culturista!

Hem detectat que el teu navegador té activat un blocador de publicitat que impedeix que es mostrin els bàners que tenim publicats a El Culturista. Dit això, ens agradaria explicar-te que la publicitat dels nostres anunciants és la nostra principal font de finançament i que ens permet oferir-te els continguts d'El Culturista de forma gratuïta. Penseu que a El Culturista no hi trobareu cap mena de publicitat programada -gestionada per algoritmes ni robots- que proposa anuncis sense cap interès ni relació amb la nostra proposta editorial.

Per tot plegat et volem demanar que ens facis confiança i desactivis l'adblocker per continuar, és probable que trobis interessants les propostes dels nostres anunciants

Moltes gràcies per la teva comprensió i per llegir-nos!