Repassa lletres

Per: Gemma Esteban

Mariona Tolosa Sisteré

MTM Editores

Menuts

No fa gaire temps, l’escriptora Sílvia Soler explicava, en una entrevista, que tenia una llibreteta on anotava conceptes i paraules divertides que el seu fill deia quan era petit. Es referia sobretot a aquells mots inventats, amb barreges de vocals i significats, que fan tanta gràcia als pares però que després (ho sento filles, no tinc llibreteta) indefectiblement se’ns obliden.

I és que en pocs anys els humans passem de no saber parlar a xerrar pels descosits i a iniciar-nos en dos aprenentatges que anirem perfeccionant al llarg de tota la vida: llegir i escriure. En la lectura comencem per identificar les lletres. Les criatures descobreixen que saben reconèixer la inicial del seu nom i a partir d’aquí ja no hi ha qui les pari. El gust per trobar-la, ja sigui en l’etiqueta del xampú o en les formes que els envolten, es transforma en un joc que llibres com aquest deliciós Repassalletres fomenten i ens permeten compartir amb ells.

La il·lustradora Mariona Tolosa, qui sap si inspirada per l’abecedari brossià!, ha estat l’encarregada d’amagar les 26 lletres de l’alfabet en els llocs més impensables i divertits: la E són les tecles d’un piano; la Q, una mosca capgrossa; la J, la trompa d’un elefant… No us donem més pistes, fixeu-vos-hi bé i descobrireu totes les lletres. A més, en podran aprendre les formes repassant-les amb el dit. Tota una experiència per als lectors més petits, perquè no deixin mai de jugar amb les lletres i les paraules.

Hola culturista!

Hem detectat que el teu navegador té activat un blocador de publicitat que impedeix que es mostrin els bàners que tenim publicats a El Culturista. Dit això, ens agradaria explicar-te que la publicitat dels nostres anunciants és la nostra principal font de finançament i que ens permet oferir-te els continguts d'El Culturista de forma gratuïta. Penseu que a El Culturista no hi trobareu cap mena de publicitat programada -gestionada per algoritmes ni robots- que proposa anuncis sense cap interès ni relació amb la nostra proposta editorial.

Per tot plegat et volem demanar que ens facis confiança i desactivis l'adblocker per continuar, és probable que trobis interessants les propostes dels nostres anunciants

Moltes gràcies per la teva comprensió i per llegir-nos!