Reolivar Diamonds

Per: Irene Pera

 

Ara que ja és primavera i ha arribat la temporada dels pícnics i els pica-piques a l’aire lliure, segur que teniu ganes de fer bons vermuts al sol. I, quan penseu a reunir-vos amb els amics, segur que us ve directe al cap un bon refresc, unes patates i unes olivetes, oi?

El que potser no us imagineu, pensant en tot això, és que a part de gaudir del bon temps i de passar una bona estona, anar picant olives pot servir d’alguna cosa més. La dissenyadora Silvana Catazine i l’arquitecte Joseán Vilar, juntament amb el seu equip de l’estudi barceloní Naif Factory, han descobert ni més ni menys que, amb els pinyols que normalment tirem, es poden fer moltíssimes coses de profit! Com aquests penjadors, per exemple.

 

 

La Silvana ens explica que la idea de fabricar productes de disseny sostenibles, se’ls va acudir després de més de deu anys de dedicació al disseny d’estands i instal·lacions artístiques, sempre mirant de trobar els materials més respectuosos amb el medi. De resultes de tota aquella experiència acumulada, el 2019 van decidir formar-se en biomaterials per crear el seu propi material, a base de pinyols.

A Reolivar Diamonds, afirma, convergeixen tots els valors en què creuen: funcionalitat, disseny, sostenibilitat i compromís social. I amb el nom, detalla, volen donar valor a una cosa que originalment no en tindria, com els pinyols d’oliva: “Així com els diamants provenen del carbó, entenem que els pinyols d’oliva també poden transformar-se en una cosa ben valuosa.” I, polint la idea, busquen que una mateixa peça feta amb el seu material pugui inspirar cada persona a utilitzar-la de manera ben diversa.

 

 

Els Diamonds són el seu primer producte fabricat en sèrie, però no l’únic. De fet, volen crear tota una col·lecció de peces, cadascuna amb les seves funcionalitats. En col·laboració amb tres dissenyadors, per exemple, han pensat una col·lecció de petit mobiliari, com ara tamborets, que ja han presentat a la fira parisenca Maison & Objet, i també tenen un projecte entre mans amb un altre estudi de Barcelona per fer una línia d’il·luminació.

Si sou una mica manetes i teniu ganes de crear vosaltres mateixos amb els pinyols d’oliva dels vermuts, la Silvana i en Joseán tenen aquest tutorial en vídeo que us pot anar la mar de bé!

 

Hola culturista!

Hem detectat que el teu navegador té activat un blocador de publicitat que impedeix que es mostrin els bàners que tenim publicats a El Culturista. Dit això, ens agradaria explicar-te que la publicitat dels nostres anunciants és la nostra principal font de finançament i que ens permet oferir-te els continguts d'El Culturista de forma gratuïta. Penseu que a El Culturista no hi trobareu cap mena de publicitat programada -gestionada per algoritmes ni robots- que proposa anuncis sense cap interès ni relació amb la nostra proposta editorial.

Per tot plegat et volem demanar que ens facis confiança i desactivis l'adblocker per continuar, és probable que trobis interessants les propostes dels nostres anunciants

Moltes gràcies per la teva comprensió i per llegir-nos!