Què fan els grans tot el dia?

Per: Ginesta Llorca

Dawid Ryski

Harperkids

Primers lectors i lectors experimentats

Com explico que el seu tiet treballa d’enginyer industrial? O que la seva cosina és tatuadora? Què fan els grans tot el dia? pot ser tant una eina per explicar les feines dels adults que ens envolten, i també pot servir per explorar els gustos, desitjos i somnis dels infants de cara al futur.

Dawid Ryski recopila una mostra d’oficis rica en quantitat i curosa en diversitat. Trenta professions explicades de manera senzilla i entenedora, sempre des d’una mirada positiva, però sense perdre de vista que a la feina no sempre són flors i violes. Com per exemple el mestre, que explica “hi ha dies que la seva classe és una olla de grills i es fa difícil treballar”.

El text acompanya les il·lustracions del mateix Ryski formant un conjunt on cap de tot: una fustera i un mecànic de motos representant els treballs manuals; una metge, una advocada, un bomber, una policia i tota la colla de professions més tradicionals; també oficis més nous, com cervesera i tatuadora; i els sovint oblidats, com cuidador de gent gran. Tampoc no hi falten les feines fora de la ciutat, des d’una pagesa o una biòloga marina fins a un surfista de neu professional.

La llista és llarga i recull tota mena de sensibilitats científiques, artístiques, socials, humanístiques… M’agrada imaginar que l’estampat d’estrelles de les dues primeres pàgines i les dues últimes en el fons ens recorda que, ens dediquem al que ens dediquem, tots podem ser brillants.

 

Hola culturista!

Hem detectat que el teu navegador té activat un blocador de publicitat que impedeix que es mostrin els bàners que tenim publicats a El Culturista. Dit això, ens agradaria explicar-te que la publicitat dels nostres anunciants és la nostra principal font de finançament i que ens permet oferir-te els continguts d'El Culturista de forma gratuïta. Penseu que a El Culturista no hi trobareu cap mena de publicitat programada -gestionada per algoritmes ni robots- que proposa anuncis sense cap interès ni relació amb la nostra proposta editorial.

Per tot plegat et volem demanar que ens facis confiança i desactivis l'adblocker per continuar, és probable que trobis interessants les propostes dels nostres anunciants

Moltes gràcies per la teva comprensió i per llegir-nos!