Que bo!
Per: Ginesta Llorca
Anke Kuhl
Il·lustracions: Alexandra Maxeiner
Takatuka
Lectors experimentats
Som el que mengem o mengem el que som?
Anke Kuhl i Alexandra Maxeiner —les autores de Que bo!— parteixen de la certesa que tots els éssers vius, i concretament els humans, mengem. Però què mengem i què no mengem? Què mengem per esmorzar? Quan sopem? Amb qui compartim els àpats? Què està considerat de bona educació quan som a taula? Quines són les especialitats culinàries de casa nostra? Les respostes poden ser moltes i molt diverses, tot depèn des del lloc del món des d’on t’ho miris.
Tothom menja i tots tenim la capacitat de percebre els quatre gustos principals: amarg com el cafè, àcid com el kiwi, salat com les sardines i dolç com les panses. Tant se val si t’agrada més el dolç o el salat… no és cap secret que tots tenim aquell menjar preferit que només pensar-hi se’ns fa la boca aigua.
Això sí, ja ho sabem: s’ha de menjar de tot i no abusar de res. I sí, quan diem tot… també s’inclou la verdura i el peix! Al final tot és més senzill del que sembla, el cos és savi i ens demana en cada moment allò que necessitem. Només hem de saber escoltar-lo.