Pomes de fira
Cotó de sucre, pomes ensucrades, ametlles garapinyades… La llista de pecats hiperglucèrics en una fira o parc d’atraccions és infinta. I si provem de fer unes pomes de fira una mica més sanes i actualizades?
Necessitem:
4 pomes vermelles, 4 bastonets de fusta, 10 dàtils medjool, 3 cullerades de llet vegetal, 2 cullerades d’oli de coco, 2 cullerades de crema de cacauet, 3 cullerades de xarop d’auró, sal, 1 tassa de nous.
01
Folreu una safata amb paper de forn.
02
Piqueu les nous i reserveu-les.
03
Poseu les pomes en una olla petita amb aigua que les cobreixi i deixeu que bulli.
04
Abaixeu el foc i deixeu-ho durant deu minuts. Després traieu-ne l’aigua.
05
Poseu en un processador d’aliments els dàtils, la llet vegetal, l’oli de coco, la crema de cacauet i el xarop d’auró per fer la sala de caramel. Si és massa espessa, afegiu-hi una mica de llet vegetal. Deixeu-la en un bol per poder sucar-hi les pomes.
06
Claveu el bastonet de fusta a cada poma i banyeu-les bé amb el caramel.
07
Poseu les pomes a la safata i deixeu-les a la nevera deu minuts.
08
Després arrebosseu-les amb les nous picades.
09
I finalment deu minuts més a la nevera abans de clavar-hi queixalada.