Pel·lícules familiars per entendre un xic més els EUA

 

Com ens han demostrat les eleccions nord-americanes del 3 de novembre de 2020, tot als EUA és susceptible d’assemblar-se (i convertir-se!) a un guió de Hollywood. Seguint aquest esperit pel·liculer tan seu, us proposem una llista de films familiars molt americans per mirar d’entendre, una mica més, aquest immens país que acaba de votar.

 

Tú a Boston y yo a California (1961)

En aquesta comèdia familiar rodada el 1961 per la factoria Disney, dues germanes bessones (interpretades per l’actriu Hayley Mills) són separades i enviades a viure a un extrem i l’altre dels EUA.

 

Retorn al futur (1985)

Enmig de la seva vida d’un adolescent, amb un peu a l’institut i l’altre a la cafeteria, un jove estudiant una mica rebel, Marty McFly (interpretat per Michael J. Fox), un dia viatja accidentalment al passat, fins al 1955, l’època precisament en què es van conèixer els seus pares. Un film de referència de ciència-ficció escrit i dirigit per Robert Zemeckis i produït per Steven Spielberg.

 

Sol a casa (1990)

El salt a la gran pantalla de Macaulay Culkin (sí, el mateix que fa quatre dies ens vacil·lava a alguns pares per Twitter dient que ja tenia quaranta anys…) és la història d’una família que se’n va de vacances per Nadal a París i s’oblida del nen a casa. Al principi li fa gràcia la idea, però a mesura que passen els dies…

 

Els caçafantasmes (1984)

Bill Murray, Dan Aykroyd, Sigourney Weaver… Una colla de grans actors i actrius protagonitzen una cinta mítica que treu els fantasmes de castells rònecs i antics casalots i els planta a la ciutat dels gratacels. Ah! I segur que us ha vingut al cap la cançó Ghostbusters, de Ray Parker Jr., premi BAFTA 1985.

 

Superman (1978)

Partint del còmic del mateix nom de DC Comics, el 1978 va néixer el superheroi per antonomàsia de la gran pantalla: Superman. Amb la mateixa Nova York com a escenari principal (rebatejada Metròpoli), el periodista extraterrestre Clark Kent lluita entre portar una vida normal i fer bon ús dels seus superpoders.

 

King Kong (1933)

Parlem de Nova York i superpoders? Doncs potser també ens podem referir a un clàssic entre els clàssics de la ciència-ficció, King Kong, gravat en la retina de tothom enfilat dalt de l’Empire State Building envoltat de biplans.

 

West Side Story (1961)

En un país jove com els EUA, si haguéssim de transportar la història de Romeu i Julieta, de William Shakespeare, el resultat seria sens dubte un musical protagonitzat per dues bandes juvenils enemistades: els Sharks, immigrants porto-riquesos, i els Jets, nord-americans d’origen anglosaxó.

 

Caraconos (1993)

Nascuts dels gags que s’emetien al pare dels late shows, el programa Saturday Night Live, els Coneheads es van convertir el 1993 en pel·lícula per explicar, en la pell d’uns extraterrestres, el procés d’integració a la societat nord-americana i la recerca del mitificat somni americà.

 

Els Blues Brothers (1990)

Rialles infinites, acció trepidant i música de la bona de l’Amèrica més profunda i afro, tres ingredients infal·libles per mirar i escoltar sense parar aquesta pel·lícula de John Landis amb cameos i interpretacions musicals memorables.

Hola culturista!

Hem detectat que el teu navegador té activat un blocador de publicitat que impedeix que es mostrin els bàners que tenim publicats a El Culturista. Dit això, ens agradaria explicar-te que la publicitat dels nostres anunciants és la nostra principal font de finançament i que ens permet oferir-te els continguts d'El Culturista de forma gratuïta. Penseu que a El Culturista no hi trobareu cap mena de publicitat programada -gestionada per algoritmes ni robots- que proposa anuncis sense cap interès ni relació amb la nostra proposta editorial.

Per tot plegat et volem demanar que ens facis confiança i desactivis l'adblocker per continuar, és probable que trobis interessants les propostes dels nostres anunciants

Moltes gràcies per la teva comprensió i per llegir-nos!