Pastís asteca amb mole
Per: Glòria Ortiz
El terme mole prové del dialecte dels pobles prehispànics de Mèxic i és una salsa feta amb diferents tipus de xiles, prunes seques, xocolata, anís i tomàquet, entre més.
Necessitem:
tortillas de blat de moro
pasta de mole
formatge chihuahua
crema agra
ceba
pollastre o carn de vedella picada cuinada al gust
01
Courem el pollastre o la carn de vedella en una paella. Es pot fer amb un sofregit de ceba per exemple o com més ens agradi.
02
En una safata que pugui anar al forn col·loquem una capa de tortilla (prèviament escalfada en una paella a foc lent i sense oli), a sobre hi posem una capa generosa de pasta de mole i per damunt el pollastre o la carn guisada, que quedi ben pla.
03
Ho cobrim amb una altra capa de tortillas i repetim les capes d’abans fins a arribar a dalt de la safata.
04
Acabem sempre amb una capa de tortillas, pasta de mole, ceba trossejada i el formatge.
05
Ho posem al forn 20 minuts fins que el formatge quedi gratinat.