Passaport Cultural

Per: Martí Crespo

 

El Culturista i Me&Mine

Il·lustracions: Joana Casals

Amb la intenció d’aixecar barreres i obrir les portes de bat a bat dels espais culturals als infants, El Culturista i Me&Mine s’han unit per editar el primer Passaport Cultural, un llibret d’activitats il·lustrat i dissenyat per Joana Casals Pelegrí on els petits culturetes poden anotar i enregistrar les seves experiències culturals tot acompanyant-los en el descobriment de l’àmplia dimensió de la cultura en totes les seves disciplines: circ, dansa, titelles, teatre, música, cinema, pintura, escultura, literatura…

En format quadern d’activitats, el Passaport Cultural consta d’un dietari de propostes relacionades amb les arts escèniques i la música; una petita guia per gaudir de museus i galeries i per afrontar una obra d’art; una secció especial per al cinema; un apartat per recordar i anotar tots els tallers culturals; pàgines per elaborar la pròpia hemeroteca literària, discogràfica i filmogràfica; un petit apèndix de vocabulari cultural per investigar, i idees per explorar el món cultural.

L’objectiu del document és permetre a les criatures d’anotar, enregistrar i allargar les seves experiències culturals; incentivar el consum cultural i anar ampliant el nombre de famílies culturistes; oferir continguts i propostes d’activitats per aprofundir en tots els àmbits culturals; estimular la curiositat i la relació d’una manera activa amb la cultura, i, al capdavall, crear un públic crític i actiu.

Els portadors del Passaport Cultural, a més, poden accedir a avantatges especials en uns quants equipaments culturals de la ciutat. El mecanisme per beneficiar-se’n és molt senzill: cada exemplar té un número propi per donar-se d’alta a la web passaportcultural.com i rebre, així, informació de totes les propostes exclusives.

 

Hola culturista!

Hem detectat que el teu navegador té activat un blocador de publicitat que impedeix que es mostrin els bàners que tenim publicats a El Culturista. Dit això, ens agradaria explicar-te que la publicitat dels nostres anunciants és la nostra principal font de finançament i que ens permet oferir-te els continguts d'El Culturista de forma gratuïta. Penseu que a El Culturista no hi trobareu cap mena de publicitat programada -gestionada per algoritmes ni robots- que proposa anuncis sense cap interès ni relació amb la nostra proposta editorial.

Per tot plegat et volem demanar que ens facis confiança i desactivis l'adblocker per continuar, és probable que trobis interessants les propostes dels nostres anunciants

Moltes gràcies per la teva comprensió i per llegir-nos!