París ens convida a escoltar la música dels animals

 

Si teniu previst aquest pont de desembre o per les vacances de Nadal d’anar a París, us ha tocat la grossa! D’entrada, per poder viatjar a una ciutat que sempre sorprèn i que no te l’acabes mai. I, també, perquè a la fabulosa Philharmonie de Paris (de la qual ja us vam parlar en termes ben elogiosos fa temps) podeu gaudir, fins al 29 de gener de 2023, d’una exposició que no us podeu perdre!

 

 

Amb un nom com Musicanimale. Le Grand Bestiaire sonore, ja us podeu imaginar per on va, oi? Segons els organitzadors, l’exposició vol parar l’orella a una quarantena de cants d’ocells, sons d’insectes, cants de balenes, udols  de llop… per descobrir la influència molt sovint desconeguda de la veu dels animals en la història de l’art i la música.

 

 

Articulada com un gran alfabet sonor, cada lletra de l’abecedari ens introdueix a un regne animal o bé a objectes sonors emblemàtics, juntament amb 150 obres capitals de la història de l’art i instal·lacions immersives en ecosistemes de tot el planeta per captar-hi la música animal i per fer-nos adonar del poder fascinador i inspirador que han exercit i exerceixen en la poesia, les òperes… I, de retruc, per fer-nos conscients que, amb la desaparició progressiva i alarmant de la biodiversitat, també pot desaparèixer tot aquest patrimoni sonor inaudit i massa sovint inaudible.

Hi ha recorregut especial per a infants a partir de 6 anys… i un catàleg que sona molt bé!

Per cert: la proposta lliga força amb el fascinant espectacle Ulls clucs de l’Auditori, no us sembla?, que jugava amb els sons de la natura i els sentits. I també podeu  endinsar-vos, en línia, en els milers de sons d’animals que fa anys que s’apleguen a la Sonothèque del Museu Nacional d’Història Natural. Espectacular.

Hola culturista!

Hem detectat que el teu navegador té activat un blocador de publicitat que impedeix que es mostrin els bàners que tenim publicats a El Culturista. Dit això, ens agradaria explicar-te que la publicitat dels nostres anunciants és la nostra principal font de finançament i que ens permet oferir-te els continguts d'El Culturista de forma gratuïta. Penseu que a El Culturista no hi trobareu cap mena de publicitat programada -gestionada per algoritmes ni robots- que proposa anuncis sense cap interès ni relació amb la nostra proposta editorial.

Per tot plegat et volem demanar que ens facis confiança i desactivis l'adblocker per continuar, és probable que trobis interessants les propostes dels nostres anunciants

Moltes gràcies per la teva comprensió i per llegir-nos!