Pan de muerto
A Mèxic, Tots Sants és un gran esdeveniment, i així com aquí tenim el tortell de Reis, allà el Pan de muerto és les postres de la diada. Adornat amb calaveres i ossos és una manera ben dolça de recordar els que ja no hi són.
Necessitem:
500 g de farina de força
5 g de llevat sec de forner
5 g de sal
130 g de sucre
2 ous
120 g de llet
Pell de taronja ratllada
Aigua de flor de taronger
100 g de mantega
1 ou per pintar
01
En un bol posarem tots els ingredients menys la mantega i començarem a pastar-los bé fins a aconseguir una massa uniforme.
02
Comencem a afegir la mantega fins a aconseguir una massa enganxosa i elàstica. Deixarem que fermenti fins a duplicar la mida (entre 30 minuts i 1 hora).
03
Després tornem a amassar-ho per desgasificar la massa.
04
Agafarem un terç de la massa i farem dos xurros: seran els ossos i una bola. Amb la resta farem una bola grossa. Col·locarem la grossa a sota, els dos ossos damunt i la bola més petita a sobre i ho tornarem a deixar perquè fermenti fins que dobli el volum.
05
Finalment pintarem tota la massa amb l’ou batut i hi tirarem una mica de sucre per sobre.
06
L’enfornarem 25 minuts a 200 ºC i… bon profit!