Pan de muerto

A Mèxic, Tots Sants és un gran esdeveniment, i així com aquí tenim el tortell de Reis, allà el Pan de muerto és les postres de la diada. Adornat amb calaveres i ossos és una manera ben dolça de recordar els que ja no hi són.

Necessitem:

500 g de farina de força
5 g de llevat sec de forner
5 g de sal
130 g de sucre
2 ous
120 g de llet
Pell de taronja ratllada
Aigua de flor de taronger
100 g de mantega
1 ou per pintar

01
En un bol posarem tots els ingredients menys la mantega i començarem a pastar-los bé fins a aconseguir una massa uniforme.

02
Comencem a afegir la mantega fins a aconseguir una massa enganxosa i elàstica. Deixarem que fermenti fins a duplicar la mida (entre 30 minuts i 1 hora).

03
Després tornem a amassar-ho per desgasificar la massa.

04
Agafarem un terç de la massa i farem dos xurros: seran els ossos i una bola. Amb la resta farem una bola grossa. Col·locarem la grossa a sota, els dos ossos damunt i la bola més petita a sobre i ho tornarem a deixar perquè fermenti fins que dobli el volum.

05
Finalment pintarem tota la massa amb l’ou batut i hi tirarem una mica de sucre per sobre.

06
L’enfornarem 25 minuts a 200 ºC i… bon profit!

Hola culturista!

Hem detectat que el teu navegador té activat un blocador de publicitat que impedeix que es mostrin els bàners que tenim publicats a El Culturista. Dit això, ens agradaria explicar-te que la publicitat dels nostres anunciants és la nostra principal font de finançament i que ens permet oferir-te els continguts d'El Culturista de forma gratuïta. Penseu que a El Culturista no hi trobareu cap mena de publicitat programada -gestionada per algoritmes ni robots- que proposa anuncis sense cap interès ni relació amb la nostra proposta editorial.

Per tot plegat et volem demanar que ens facis confiança i desactivis l'adblocker per continuar, és probable que trobis interessants les propostes dels nostres anunciants

Moltes gràcies per la teva comprensió i per llegir-nos!