Paisatges de paper

Per: Laura Madrià

L’art de l’abstracció es tracta de extraure allò realment essencial de quelcom. Molts artistes, al llarg de la història de l’art, han observat al món del seu voltant, l’han interpretat i l’han traduït a l’expressió de les formes i colors més essencials que el configuraven. Com seria un capvesrpre per a vosaltres? I si us demanessin la representació abstracte d’una escena estiuenca amb un para-sol i una orxata? Heu fet l’exercici? I si ara hi hagués la condició de fer-ho amb paper?

 

 

Hàgiu jugat o no a fer l’artista, us agradarà conèixer l’obra de l’artista Sol E. Loràn qui, a partir de teixir papers, crea unes delicades composicions fruit de l’abstracció de l’admiració del seu entorn. Com una mena de joie de vivre, es fixa en l’entramat que es genera entre les formes, les llums, els colors del paisatges urbans i rural i els traduix en obres amb una estètica molt geomètrica de paper entramat. Geomètricament explica els canvis de colors de les estacions, les passejades de les ovelles als camps o l’esclat de les ones a les roques de la platja. Quanta poesia, no? Doncs això no ho és tot! Lorán afegeix a la poètica del contingut la pulcritud de l’art de teixir en paper, una pràctica que va començar a realitzar a partir d’un àlbum d’exercicis dels estudis de magisteri del seu besavi. Aquest era un recull de “trabajos manuales” fets a principis de segle XX que han estat la font d’inspiració de l’artista i la van conectar amb l’ancestralitat del teixir, una pràctica que agilitza les mans i l’ull de qui la faci! La repetició de formes geomètriques i de color que es generen amb segments de paper entrellaçats i superposats és tot un plaer per la vista i, es pot dir que fins i tot, una espècie de “sedant” per aquells que, com a mi, som fans de l’ordre, el minimalisme de formes i les línies rectes.

Us recomanem que seguiu la seva obra aquí.

 

Hola culturista!

Hem detectat que el teu navegador té activat un blocador de publicitat que impedeix que es mostrin els bàners que tenim publicats a El Culturista. Dit això, ens agradaria explicar-te que la publicitat dels nostres anunciants és la nostra principal font de finançament i que ens permet oferir-te els continguts d'El Culturista de forma gratuïta. Penseu que a El Culturista no hi trobareu cap mena de publicitat programada -gestionada per algoritmes ni robots- que proposa anuncis sense cap interès ni relació amb la nostra proposta editorial.

Per tot plegat et volem demanar que ens facis confiança i desactivis l'adblocker per continuar, és probable que trobis interessants les propostes dels nostres anunciants

Moltes gràcies per la teva comprensió i per llegir-nos!