Pa de pessic de veritat
Per: Maria Nicolau
No hi ha festa d’aniversari sense pastís. Però com podem fer un pa de pessic infal·lible? Aquí en teniu la recepta!
Aquesta recepta i altres d’increïbles, les trobareu a: Cuina! O barbàrie, de Maria Nicolau. Podeu llegir l’entrevista que li vam fer aquí.
Necessitem:
425 grams d’ou (8 unitats)
225 grams de sucre
225 grams de farina
01
Separeu els rovells de les clares. Munteu batent amb força els rovells amb la meitat de sucre i feu el mateix amb les clares i el sucre restant. Quan totes dues masses siguin ben esponjades i fermes, quan els rovells s’emblanquinin per haver-se repartit i dissolt el color taronja intens entre una superfície que multiplica per cinc la que ocupaven inicialment, quan les clares siguin fines, enormes, fermes i brillants, llavors i només llavors, no abans, ho uniu amb compte.
Aquest batre es pot fer a mà estant-hi molta estona. Reitero el molta estona. A màquina ho podem aconseguir en pocs minuts.
02
Hi afegiu la farina tamisada en forma de pluja i amb l’ajuda d’una espàtula flexible, ho aboqueu a un motlle untat de mantega i espolsat de farina, i ho poseu a un forn que ja serà calent a 180 graus, a mitja alçada, amb calor a dalt i a baix, i amb la ventilació activada si n’hi teniu.
03
Uns 20 minuts després, quan la superfície de la coca ofereixi resistència ferma al tacte suau amb la mà plana, cosa que ens indicarà que la molla ja és ben cuita, la traurem del forn, la deixarem reposar al motlle uns minuts i la tombarem sense por sobre una reixa perquè es refredi.
04
Aquesta és la fórmula definitiva per fer una genovesa perfecta i canònica, és a dir, un pa de pessic impecable. No cal que busqueu més: si no us surt bé, no és ella, sou vosaltres.