Ous al plat

Per: Carla Marin

Joan Brossa explicava que el gust de l’ou «l’impressionava». I, malgrat que també deia que era incapaç de fer un ou ferrat en la seva obra, aquest plat apareix algunes vegades.

Per practicar la destresa amb els ous a la cuina, començarem amb una recepta fàcil i ràpida: ous al plat!

Necessitem:

4 ous
5 cullerades soperes de salsa de tomàquet
2 grapats de pèsols
alfàbrega
formatge ratllat
1 cullerada sopera d’oli d’oliva i sal.

01

Escalfeu el forn a 200 ºC.

 

02

Bulliu els pèsols, en aigua i sal, durant 5 minuts.

 

03

Agafeu dues cassoletes de terrissa o una safata petita que pugui anar al forn, poseu-hi una base de salsa de tomàquet, els pèsols i dos ous sense closca i el formatge ratllat.

04

Coeu-ho al forn fins que la clara quedi quallada. Afegiu-hi unes fulles d’alfàbrega fresca.

 

05

Serviu-ho ben calent i acompanyat d’una o dues llesques de pa.

Hola culturista!

Hem detectat que el teu navegador té activat un blocador de publicitat que impedeix que es mostrin els bàners que tenim publicats a El Culturista. Dit això, ens agradaria explicar-te que la publicitat dels nostres anunciants és la nostra principal font de finançament i que ens permet oferir-te els continguts d'El Culturista de forma gratuïta. Penseu que a El Culturista no hi trobareu cap mena de publicitat programada -gestionada per algoritmes ni robots- que proposa anuncis sense cap interès ni relació amb la nostra proposta editorial.

Per tot plegat et volem demanar que ens facis confiança i desactivis l'adblocker per continuar, és probable que trobis interessants les propostes dels nostres anunciants

Moltes gràcies per la teva comprensió i per llegir-nos!