Lo nuevo – Astrud & Col·lectiu Brossa

Per: Borja Barbesà

Lo Nuevo

Elefant Records, 2010

El Col·lectiu Brossa, també anomenat Quartet Brossa segons les circumstàncies, amb Astrud? Una formació clàssica convivint amb l’heterodòxia pop del Genís i el Manolo? Doncs sí, i, alerta, no com una relectura simfònica del seu cançoner a la manera de, posem, Serrat amb l’OBC. Aquí, els Brossa no van ser reclutats per embellir el que ja existia, van escollir lliurement el que els interessava del repertori d’Astrud per dibuixar arranjaments a la seva manera. L’invent funciona i suposa una dissolució de pols com ara vell i nou, humor i melodrama i, com diu el primer tema, culte i popular. I el millor és que tot això opera en el fons i en la forma. Les lletres marca de la casa, amb aparença de trivialitat però amb molt suc i bruc, conviuen sense grinyolar amb violes de roda i marimbes, i tot plegat vola lliure de prejudicis, de manera ben sana per a oients amb les orelles netes. I, si de pas ens serveix de porta d’entrada a una de les formacions de pop més singulars i alhora accessibles de casa nostra, doncs oli en un llum.

Hola culturista!

Hem detectat que el teu navegador té activat un blocador de publicitat que impedeix que es mostrin els bàners que tenim publicats a El Culturista. Dit això, ens agradaria explicar-te que la publicitat dels nostres anunciants és la nostra principal font de finançament i que ens permet oferir-te els continguts d'El Culturista de forma gratuïta. Penseu que a El Culturista no hi trobareu cap mena de publicitat programada -gestionada per algoritmes ni robots- que proposa anuncis sense cap interès ni relació amb la nostra proposta editorial.

Per tot plegat et volem demanar que ens facis confiança i desactivis l'adblocker per continuar, és probable que trobis interessants les propostes dels nostres anunciants

Moltes gràcies per la teva comprensió i per llegir-nos!