Llibres per regalar
Arriba Nadal, l’època dels regals. I sigui qui sigui que els porti, deixem tot seguit una llista d’àlbums, contes, llibres i manuals a tenir molt en compte per a infants de totes les edats… Bona lectura!
Xavier Deneux
Combel, 2018
Ja ho teniu tot a punt de cara a Nadal? No del tot? Doncs parlant de punts, per als més menuts de la casa aquest àlbum és una magnífica porta d’entrada per aprendre a comptar… i a imaginar! Pàgina a pàgina, descobrireu què s’amaga rere u punt, dos punts, tres punts… Una proposta lúdica i creativa per comptar de l’1 al 10.
Jesús Ortiz (text) i Kike Ibáñez (il·lustració)
Mil Razones, 2018
En Migue és un nen que vol ser futbolista, ens explica l’autor. Però en un partidet es va trencar una cama i ja no va poder jugar més a futbol en tot l’estiu! Per això la seva germana un dia li portar el llibre Cómo hacer un libro rápidamente, un manual que ensenyava a fer llibres. I en Migue, tot d’una, va descobrir els seus dots com a escriptor! La gràcia (i sorpresa majúscula) és que el manual per fer un llibre és a l’interior d’aquest àlbum!
Jesús Ortiz comenta que la idea de Migue hace un libro va partir d’un dia en què va ensenyar a la classe de la seva filla de sis anys a fer un llibre.
Marie-Laure Pham-Bouwens i Steffie Brocoli
MTM, 2018
Per a les llargues, fredes i fosques tardes d’hivern, amb moltes hores dins de casa, us proposem un llibre elaborat entre París i Nova York per explotar al màxim l’entreteniment i la creativitat. Són vuit tallers per no parar d’estampar dissenys originals en els suports que trieu, i explicats en tres simples passos cadascun! Cada activitat proposa diverses opcions per donar un munt d’idees als joves creadors.
Un aspecte molt destacat d’aquest Taller d’estampació és que a la llista d’elements necessaris hi apareixen objectes, productes i ingredients que, segur segur, teniu a l’abast a casa mateix! Ni per això n’haureu de sortir!
Conte d’hivern: La Bardissa Secreta
Jill Barklem: Marina Espasa (traducció)
Blackie Books, 2018
Un clàssic de la literatura anglesa, La Bardissa Secreta, ha aterrat aquest any a casa nostra. Els quatre llibres escrits per Jill Barklem el 1980, tots protagonitzats per famílies de ratolins i ambientats cadascun en una estació de l’any, mantenen el seu aire original en aquesta bonica traducció de Marina Espasa.
Rudyard Kipling: Elli Woollard (revisió), Miquel Desclot (traducció) i Marta Altés (Il·lustració)
Blackie Books, 2018
Per què la balena té la gola que té? Per què el camell té el gep que té? Per què el rinoceront té la pell que té? Els nens són especialistes a fer preguntes aparentment senzilles que en realitat són ben difícils de respondre.
Sovint l’única resposta possible es troba en la fantasia. Sobretot en la dels més petits. Rudyard Kipling (1865-1936) va escriure aquests contes sobre animals per a la seva filla Josephine, i els hi explicava abans d’anar a dormir. Avui són tot un clàssic de la literatura infantil: meravellosament repensats per Elli Woollard, brillantment traduïts per Miquel Desclot i bellíssimament il·lustrats per Marta Altés.
Laura Carlin
Libros del Zorro Rojo, 2017
En general, molts llibres tenen per objectiu últim respondre preguntes que ens fem. Però ben pocs fan l’exercici contrari: plantejar-nos preguntes. Això és el que pretén Laura Carlin amb Un mundo propio: a mesura que ens va explicant “el seu món” per mitjà de dibuixos, aquarel·les, collages i fotografies, ens va demanant com veiem nosaltres la nostra realitat, a través de preguntes que ajuden a alliberar la nostra imaginació per crear, així, “el nostre propi món”.
Som aquí. Notes per a viure al Planeta Terra
Oliver Jeffers
Andana, 2018
Si per als adults ja és complicat explicar-nos com funciona el món, el reconegut autor Oliver Jeffers es va plantejar un dia com devia ser, de difícil, entendre el nostre planeta per a un nadó acabat de néixer. Tot i la complexitat, ha intentat contestar les preguntes que segurament deuen sorgir en el cap dels nounats quan arriben al món amb aquest nou àlbum que ens convida a explorar què fem al nostre planeta i com hi vivim.
Amanda Wood i Mike Jolley (text) i Andrés Lozano (il·lustració)
Flamboyant, 2018
Si el llibre anterior s’ha concebut perquè els adults expliquin el món als nadons, aquest altre també és pensat perquè els adults l’expliquin als infants, però de franges d’edat més elevades. Perquè amb Món humà Amanda Wood i Mike Jolley ens proposen d’explorar el món antic i el món medieval a través d’un compendi de fascinants episodis de la història de la humanitat.
Com van evolucionar els primers humans? On es van trobar les primeres ciutats del món? Qui va comerciar en la Ruta de la Seda? Cada capítol, ple d’informació, no fa sinó activar en els lectors la curiositat i unes ganes insaciables de saber, en part també gràcies a les útils il·lustracions d’Andrés Lozano.
Curiosity. La història d’un robot de Mart
Markus Motum
Flamboyant, 2018
Un altre llibre per conèixer mons en família, en aquest cas una mica enllà de la Terra: el planeta Mart, concretament. A través del vehicle robot que hi va enviar la NASA el 2011, anomenat Curiosity, podem descobrir la història rere la missió al planeta vermell més ambiciosa que s’ha dut a terme fins ara amb il·lustracions i diagrames. El Curiosity ens fa de guia per ensenyar-nos fins a on ens ha portat la curiositat humana, i com ens podria portar encara molt més lluny…
James Khan, basat en la història de Steven Spielberg
Duomo Ediciones, 2018
És el llibre per a les franges d’edat més grans d’aquesta selecció, tan grans com la dels pares i fins i tot d’alguns avis! I és que torna l’apassionant història que va plasmar Steven Spielberg a la gran pantalla durant els anys 1980, però ara reconvertida en text. Un esforç estrany, passar de film a llibre, que els joves i no tan joves seguidors dels Goonies sabran valorar perfectament.