Les flors de Catalunya (1936)

 

Un dels aspectes que se solen destacar del temps de la República és el de l’ensenyament. L’educació durant una bona part de la dècada del 1930 va viure un moment dolç a casa nostra, amb experiències educatives públiques molt innovadores. Gràcies a la digitalització de quasi set centenars de llibres, opuscles i publicacions periòdiques de la Generalitat de Catalunya apareguts entre el 1931 i el 1939 hem descobert un títol amb il·lustracions i poemes preciós que exemplifica prou bé el que dèiem.

 

 

El Llibre de les flors, del qual es van fer tan sols cent trenta exemplars, fou acabat d’estampar el 22 d’abril de 1936, “la vigília de la Festa del Llibre i de la diada de Sant Jordi”, i hi apareixen vint-i-dues il·lustracions de flors i cereals propis del camp català i les corresponents poesies escrites per alumnes d’entre deu i setze anys de l’Institut-Escola de la Generalitat a Barcelona.

 

 

Hi apareixen, doncs, la ginesta, l’ametller, la rosella, la corretjola, el narcís poètic, l’englantina, el botó d’or, el romaní, el blat, els fanalets, la margarida, el pensament, la dàlia, la gardènia, el boixac, el castanyer bord, el lliri d’aigua, la primavera, la sàlvia, la nimfea, el clavell i, és clar, la rosa, en un homenatge humil “a l’Institut-Escola, als seus bons amics i, en suma, a Catalunya”.

Hola culturista!

Hem detectat que el teu navegador té activat un blocador de publicitat que impedeix que es mostrin els bàners que tenim publicats a El Culturista. Dit això, ens agradaria explicar-te que la publicitat dels nostres anunciants és la nostra principal font de finançament i que ens permet oferir-te els continguts d'El Culturista de forma gratuïta. Penseu que a El Culturista no hi trobareu cap mena de publicitat programada -gestionada per algoritmes ni robots- que proposa anuncis sense cap interès ni relació amb la nostra proposta editorial.

Per tot plegat et volem demanar que ens facis confiança i desactivis l'adblocker per continuar, és probable que trobis interessants les propostes dels nostres anunciants

Moltes gràcies per la teva comprensió i per llegir-nos!