LCD Soundsystem

Per: Borja Barbesà

45:33


Nike + Sport Music, 2006

La visió romàntica sovint ens ha explicat la creació gairebé com una necessitat arravatada de l’artista, una pulsió interna que ha de cristal·litzar, un imperatiu d’expressió. La realitat, però, és que sovint els i les artistes s’han posat al servei de qui tenia calers per tirar endavant la seva pràctica i satisfer les seves necessitats econòmiques. Passava a l’època gloriosa del renaixement italià, amb famílies com els Mèdici, i passa ara amb grans corporacions. És el cas de l’entesa entre LCD Soundsystem i Nike per publicar una peça amb música nova de la banda de James Murphy orientada a acompanyar una sessió de running. És a dir, música concebuda expressament per compassar un exercici aeròbic. 
Es tracta d’una sola pista de tres quarts d’hora de duració, però que ningú no pateixi: a banda de ser una molt bona estona de música, en absolut una obra sobrera dels seus autors, en realitat funciona com una sessió de DJ amb diverses peces enllaçades. Sense pausa però amb canvis de ritme, com demana l’activitat física per a la que fou ideada. De pas, a tots, petits i grans, ens serveix per obrir la ment i anar acceptant amb naturalitat que hi ha moltes maneres de presentar la música, més enllà del format cançó habitual.

Hola culturista!

Hem detectat que el teu navegador té activat un blocador de publicitat que impedeix que es mostrin els bàners que tenim publicats a El Culturista. Dit això, ens agradaria explicar-te que la publicitat dels nostres anunciants és la nostra principal font de finançament i que ens permet oferir-te els continguts d'El Culturista de forma gratuïta. Penseu que a El Culturista no hi trobareu cap mena de publicitat programada -gestionada per algoritmes ni robots- que proposa anuncis sense cap interès ni relació amb la nostra proposta editorial.

Per tot plegat et volem demanar que ens facis confiança i desactivis l'adblocker per continuar, és probable que trobis interessants les propostes dels nostres anunciants

Moltes gràcies per la teva comprensió i per llegir-nos!