La regadora

Per: Pema Maymó

El número de Sant Jordi del Culturista sempre m’omple d’energia: primavera, llibres, alegria exultant… i roses! I què necessiten les flors per créixer, a part d’aire i soleiet? Aigua fresca! El volum d’aigua suficient, ni poca ni massa. La que cap dins una regadora, aquella aigua que cau tranquil·la, com si fos una pluja de les bones. De les que no fan mal.

Pensar en pluja em fa anar a un desig de tota la vida: tenir un terrat o un pati per sembrar-hi una llimonera, fer créixer un petit hort i un racó amb suculentes. Ni terrat ni pati, ara per ara. La llimonera i l’hort hauran d’esperar una vida millor. Però les suculentes –poc espai, poca cura, agraïdes nivell alt– van agafant protagonisme a poc a poc al nostre balcó estret. Unes plantes ideals perquè els més petits experimentin què és tenir cura d’un ésser viu que pràcticament sempre sobreviu!

Ara que tot just encetam la primavera, tots notam com el que necessitam és una bona regada, per sortir nets i refrescats d’aquest hivern en què hem tornat un any més vells (i no sempre més savis). Reguem aquesta primavera d’il·lusions, de somnis de futur amb patis i llimoners. I, sobretot, reguem-la de bons llibres, d’amics i de bons moments que ens donin l’efecte d’una bona pluja de regadora: tranquil·la i suficient!

 

 
1.
Ja sabeu la dèria d’aquesta secció pel disseny escandinau. Però és que no ho puc evitar: el minimalisme amb classe, no només per simplificar, és una feblesa del meu esperit poc barroc. La marca danesa HAY té una visió similar: crear productes d’alta qualitat col·laborant amb dissenyadors curiosos i valents de tot el món. La regadora del dissenyador nord-americà Shane Schneck té una estètica neta, sense nanses i un broquet molt llarg per facilitar el reg. És el típic objecte bonic estèticament, però que saps que també és útil, atemporal i durador. Fabricada amb un plàstic resistent a la intempèrie, aquesta regadora és ideal per als nostres balconets de ciutat!
hay.nl
 

 

 

2.
Si la felicitat més bàsica és una regadora minimalista, aquest col·lector d’aigua de pluja se situa un nivell més amunt. En primer lloc, perquè es tracta d’un producte de la marca Elho, una empresa que fabrica tots els productes amb material reciclat i amb energia eòlica als Països Baixos. En segon lloc, perquè aquest col·lector et permet recollir l’aigua de pluja on sigui, perquè ocupa poc espai i fins i tot hi cabrà al balcó més estret (i, no cal dir-ho, al pati anhelat). I, en tercer lloc, perquè aquesta aigua es pot emprar per regar les plantes o per netejar les finestres. Tot és qüestió de prioritats i no desaprofitar-ne ni una gota!
A jo, aquest col·lector em té fascinada. Té una capacitat de 35 litres i es pot muntar a una canonada, ocupant poc espai. Té una aixeta a la part interior per omplir la regadora d’aigua de pluja i és com un somni d’autosuficiència casolana fet realitat!
elho.com
 

 

 

3.
I ara que tenim aigua a dojo i la regadora ideal, només ens faltaria un jardí. Recordau allò del balcó estret? Idò potser encara hi ha gent que està pitjor! Però que no s’escampi el pànic! La marca francesa especialitzada en horts d’interior Pret à Pousser ha creat el jardí Lilo que vos deixarà amb la
boca oberta.
Es tracta d’un jardí amb un disseny meravellós i que només necessita un endoll i una mica d’aigua perquè floreixi amb tota l’esplendor. I-DE-AL. Compta amb una base de bambú i un llum led, tres testos i tres flotadors, on es posen les càpsules de llavors. I direu: “Flotadors? Explica’t millor!” Ho intent: es tracta d’un sistema de cultiu flotant per optimitzar l’oxigenació de les arrels. Com que la planta respira millor, extreu més elements necessaris per créixer. Amb aquest invent podrem cultivar herbes aromàtiques, flors o petits enciams durant tot l’any i sense gaires complicacions. Una fantàstica experiència diària en família!
pretapousser.com

 
 
 

Hola culturista!

Hem detectat que el teu navegador té activat un blocador de publicitat que impedeix que es mostrin els bàners que tenim publicats a El Culturista. Dit això, ens agradaria explicar-te que la publicitat dels nostres anunciants és la nostra principal font de finançament i que ens permet oferir-te els continguts d'El Culturista de forma gratuïta. Penseu que a El Culturista no hi trobareu cap mena de publicitat programada -gestionada per algoritmes ni robots- que proposa anuncis sense cap interès ni relació amb la nostra proposta editorial.

Per tot plegat et volem demanar que ens facis confiança i desactivis l'adblocker per continuar, és probable que trobis interessants les propostes dels nostres anunciants

Moltes gràcies per la teva comprensió i per llegir-nos!