La pel·li del divendres

 

El divendres a la nit, no ens ho negareu, té dos ingredients principals: pizza i pel·li! Amb la pizza, que quedi clar, no ens hi posarem. Però amb la pel·li sí. Així que aneu fent lloc al sofà de casa perquè cada setmana us recomanarem un film per veure en família!

 

El jardín secreto (1993), 101 minuts

L’escriptora anglesa Frances Hodgson Burnett (1849-1924), que va perdre el pare des de ben petita, va plasmar una part de l’experiència de l’orfendat a la seva novel·la més coneguda, El jardí secret (1910), que podem llegir en català gràcies a l’Editorial Viena (dins una col·lecció, per cert, que es diu el Jardí Secret de Viena). Però també s’ha portat al cinema, la història de la petita Mary Lennox, com la reeixida versió del 1993 d’Agnieszka Holland i la més recent, del 2020, de Marc Munden. Què, us atreviu a mirar-les totes dues i buscar-hi les diferències?

El podeu veure a Netflix (vídeo promocional)
Film proposat el 15-10-2021

 

Astérix: El secreto de la poción mágica (2018), 86 min

Amb els ordinadors es pot fer gairebé de tot, oi? En cinema, per exemple, es poden agafar els personatges d’Astèrix i Obèlix i, malgrat que els seus autors ja siguin morts, fer una nova aventura d’aquests entranyables gals en lluita amb els romans. És el que van fer el 2018 els directors Louis Clichy i Alexandre Astier amb Astérix: El secreto de la poción mágica, un film que gira al voltant de la fórmula secreta de la poció màgica del druida Panoràmix.

El podeu veure a la HBO (vídeo promocional)
Film proposat el 8-10-2021

 

Projecte Nim (2011), 100 min, +7

Per al vespre de divendres, aquesta setmana us proposem un documental força colpidor. James Marsh, el director, ens fa conèixer a Projecte Nim la vida d’un ximpanzé que durant la dècada dels anys 1970 va ser criat i educat con un ésser humà. L’experiment va deixar un impacte en el Nim i també en la gent amb qui es va creuar.

El podeu veure a Filmin (vídeo promocional)
Film proposat l’1-10-2021

 

Nausicaä de la Vall del Vent (1984), 117 min

Per demostrar-vos que tot això de l’ecologisme i de la preservació del medi no és una cosa d’ara, quan ja tenim el canvi climàtic a sobre, només cal fixar-se en Nausicaä de la Vall del Vent (1984), el film postapocalíptic i futurista –amb un missatge ambientalista molt clar– de Hayao Miyazaki. Tot i que es va estrenar un any abans de la fundació del mític estudi Ghibli, és considerat el primer títol del seu extraordinari catàleg.

El podeu veure a Netflix (vídeo promocional)
Film proposat el 24-9-2021

 

Zog i els doctors voladors (2020), 56 min, +3 anys

Com que ja s’han acabat les vacances i ha començat un nou curs escolar, amb les rutines corresponents, al Culturista torna la recomanació cinematogràfica de cada divendres, per compartir en família un film al sofà de casa. Avui us proposem Zog i els doctors voladors, una divertida història d’empoderament recomanada per a infants a partir de 3 anys i basada en un conte dels creadors d’El Grúfal.

El podeu veure a Rita & LucaFilms on demand (vídeo promocional)
Film proposat el 17-9-2021

 

 

La tortuga vermella (2016), 78 min

L’última proposta de cinema familiar per al divendres al vespre abans del parèntesi de vacances és una de les cintes d’animació més boniques dels últims anys. Apadrinada per un dels fundadors de l’Studio Ghibli, Isao Takahata, La tortuga vermella és una faula muda sobre el creixement i la maduresa d’un nàufrag en una illa tropical deserta, poblada de tortugues, crancs i ocells.

El podeu veure a Filmin (vídeo promocional)
Film proposat el 16-7-2021

 

Mi amigo el gigante (2016), 117 min

Aquesta setmana, la recomanació cinematogràfica per gaudir-ne en família al sofà de casa aplega dos grans noms. A la premiada Mi amigo el gigante, el director Steven Spielberg s’inspira en un conte de Roald Dahl sobre una nena que s’alia amb un gegant bonàs que li ensenya les meravelles, i també els perills, del País dels Gegants.

El podeu veure a la HBO (vídeo promocional)
Film proposat el 9-7-2021

 

Cinema Paradiso (1988), 173 min

Ara que estrenem juliol i, de passada, les vacances, no ens podem estar d’anar fins a un clàssic que fa molt d’estiu: Cinema Paradiso. Dirigit per Giuseppe Tornatore i estrenat el 1988, aquest llarg film ens transporta a la postguerra en un cinema de poble de Sicília on l’encarregat, l’Alfredo, estableix una profunda amistat amb el petit Totò.

El podeu veure a Filmin (vídeo promocional)
Film proposat el 2-7-2021

 

Luca (2021), 101 min, familiar

Just abans de les vacances escolars, Disney ha estrenat en streaming a tot el món una altra superproducció animada de la seva flilial Pixar. Parlem de Luca, una cinta ambientada en la Riviera lígur els anys 1950 i 1960 centrada en un monstre marí que, quan és a terra, té la capacitat d’adoptar forma humana. Hi ha qui hi veu, rere els mites i el folklore de la cinta, un homenatge també a grans cineastes com Federico Fellini amb l’estil de Hayao Miyazaki.

El podeu veure a Disney+ (vídeo promocional)
Film proposat el 25-6-2021

 

Una escalera al cielo: el arte de Cai Guo-Qiang (2016), 79 min, +12

Com que la revetlla de Sant Joan és molt a prop, aquesta setmana la proposta cinematogràfica familiar al sofà de casa va… de castells de foc! La recomanació, per tant, no pot ser sinó Una escalera al cielo: el arte de Cai Guo-Qiang, un preciós i espectacular documental dedicat íntegrament als focs d’artifici que s’empesca l’artista xinès Cai Guo-Qiang.

El podeu veure a Netflix (vídeo promocional)
Film proposat el 18-6-2021

 

Las aventuras de Tintín: el secreto del Unicornio (2011), 102 min

En la proposta de cinema, sofà i crispetes d’aquest divendres, Las aventuras de Tintín: el secreto del Unicornio, hi conflueixen tres grans noms del còmic i el cinema: Hergé (creador dels protagonistes), ​Steven Spielberg (director del film) i Peter Jackson (productor). En format 3D, s’hi condensen els arguments de tres volums de Tintín: El secret de l’Unicorn, El cranc de les pinces d’or i El tresor de Rackham el Roig.

El podeu veure a HBO (vídeo promocional)
Film proposat l’11-6-2021

 

 

100 kilos d’étoiles (2018), 88 min, +8 anys

La recomanació cinematogràfica d’aquesta setmana és protagonitzada per la Loïs, una noia de setze anys apassionada per les matemàtiques i la física. Hi té molt a veure el seu somni des que era petita: convertir-se en astronauta i allunyar-se de la Terra, on se sent estranya. Amb tres adolescents més, també marcades per la vida, faran qualsevol cosa per volar cap a l’espai.

El podeu veure a Filmin (vídeo promocional)
Film proposat el 4-6-2021

 

 

La revolta dels contes (2016), 60 min, +7 anys

Tornem a l’animació, aquesta setmana, amb un film que va ser nominat als Oscars el 2018 i tot: La revolta dels contes és una adaptació del bestseller de Roald Dahl, Revolting Rhymes, que recupera personatges i relats clàssics coneguts per tothom per capgirar-los i introduir-hi girs enginyosos, sorprenents i rabiosament actuals.

El podeu veure a Filmin (vídeo promocional)
Film proposat el 28-5-2021

 

 

Los speedcubers (2020), 40 min, +7 anys

Aquesta setmana canviem de registre per a la pel·li amb pizza de divendres, culturistes! Ens n’anem al profund món dels documentals, un gènere que també omple les plataformes de continguts i del qual es pot gaudir en família. Vegeu, si no, la trajectòria que explica Los speedcubers de dos amics, Max Park i Feliks Zembdegs, per ser els campions del món de resoldre el cub de Rubik per sota de set segons.

El podeu veure a Netflix (vídeo promocional)
Film proposat el 21-5-2021

 

 

Coraline (2009), 87 min, +8 anys

La recomanació d’aquesta setmana és una pel·lícula que per primera vegada va combinar, el 2009, la filmació imatge a imatge amb l’alta definició i el format tridimensional. Basada en novel·la de Neil Gaiman, Coraline ens explica la història d’una nena que descobreix una porta secreta dins de casa seva i endinsant-s’hi troba una versió millorada de la seva vida… i també molts malsons!

El podeu veure a YouTube (vídeo promocional)
Film proposat el 14-5-2021

 

Jacob, Mimi i els gossos del barri (2019), 70 min, +6 anys

El fenomen de la gentrificació a les grans ciutats és a l’ordre del dia, amb la insaciable pressió immobiliària i constructora sempre a l’aguait. Doncs aquest és el tema central de Jacob, Mimi i els gossos del barri, un film d’animació centrat en el barri antic de Riga, Maskachka. És la nostra recomanació per veure en família aquest divendres al sofà de casa!

El podeu veure a Filmin i Pack Màgic On Demand (vídeo promocional)
Film proposat el 7-5-2021

 

 

La família Mitchell contra les màquines (2021), 113 min, +7 anys

Aquest divendres ens n’anem cap a Netflix perquè estrena, també en català, la pel·lícula La família Mitchell contra les màquines, un viatge amb cotxe d’una família excèntrica que fa un gir inesperat quan entra en un apocalipsi robòtic i esdevé, sense bellugar ni un dit, en l’última i ben improbable esperança de la humanitat…

El podeu veure a Netflix (vídeo promocional)
Film proposat el 30-4-2021

 

 

 

Arrietty y el mundo de los diminutos (2010), 94 min

Per aquest divendres, després d’haver gaudit d’una esperem que intensa diada de Sant Jordi, la pel·li que us recomanem de mirar en família a casa és Arrietty y el mundo de los diminutos, de la factoria japonesa Studio Ghibli. Aquesta cinta d’animació, centrada en les aventures d’uns petits éssers de menys de deu centímetres, es basa en la novel·la fantàstica Los incursores, de l’escriptora britànica Mary Norton.

El podeu veure a Netflix (vídeo promocional)
Film proposat el 23-4-2021

 

 

Cavernícola (2018), 85 min, +7 anys

Cavernícola és la setena pel·lícula dels estudis Aardman, al darrere d’èxits de l’animació com La oveja Shaun: La película, Ratónpolis, Wallace & Gromit: la maldición de las verduras i Chicken Run: Evasión en la Granja. En aquesta ocasió, el director Rick Park ens situa a l’edat de pedra per explicar la història d’un grup de cavernícoles que topen amb l’amenaça de l’alcalde d’una ciutat de l’edat de bronze.

El podeu veure a HBO (vídeo promocional)
Film proposat el 16-4-2021

 

 

L’extraordinari viatge de T. S. Spivet (2013), 105 min, +7 anys

Jean-Pierre Jeunet, el director d’Amélie, va portar a la pantalla i en 3D el fenomen de T. S. Spivet, un geni de 12 anys que viu en un ranxo de Montana amb la seva peculiar família. Co que té un gran talent per la cartografia, un dia una institució científica li concedeix un prestigiós premi. Amb una petita maleta, es disposa a creuar tot el país per recollir-lo.

El podeu veure a Filmin (vídeo promocional)
Film proposat el 9-4-2021

 

 

Troop Zero (2019), 94 min, +7 anys

Amb la primavera acabada d’estrenar i en plena arrencada de la Setmana Santa, la recomanació cinematogràfica per aquest divendres en família se’n va fins a la Geòrgia rural nord-americana. L’any 1977, una nena somniadora fascinada per la vida a l’espai té una oportunitat única de participar en una iniciativa de la NASA i recluta unes quantes companyes d’aventura. La cinta, del duo femení britànic Bert & Bertie, es va estrenar al Festival de Sundance 2019.

El podeu veure a Amazon Video (vídeo promocional)
Film proposat el 26-3-2021

 

La Ventafocs (1973), 85 min, +6 anys

Tot i que aquest cap de setmana comença la primavera, sembla que la previsió del temps parla de fred i fins i tot de neu! I si ho aprofitem per recuperar La Ventafocs del director txec Václav Vorlícek, amb els seus fabulosos paisatges nevats? Per cert, sabeu que es tracta del primer film infantil doblat en català? Doncs sí, es va estrenar el 1977 –amb traducció d’Albert Jané– per iniciativa de l’Associació Cavall Fort, Rialles i Drac Màgic… que enguany celebra el mig segle de vida!

El podeu veure a Filmin (vídeo promocional)
Film proposat el 19-3-2021

 

La oveja Shaun: La película (2015), 85 min

El xai Shaun i els seus amics ja fa temps que formen part de l’univers del Super3 en format sèrie. Però el 2015 va tenir una versió cinematogràfica, estrenada al Festival de Sundance, que a casa nostra va arribar amb el títol La oveja Shaun: La película. Una petita joia familiar en stop motion de Mark Burton i Richard Starzak.

El podeu veure a Apple TV i HBO (vídeo promocional)
Film proposat el 12-3-2021

 

The Tower (2018), 74 min, +7 anys

La primera proposta és The Tower (2018), un film de Mats Grorud que es posa en la pell d’una nena palestina per explicar-nos i fer-nos viure les conseqüències de la crisi profunda en què viu el seu país des de fa dècades.

El podeu veure a Filmin (vídeo promocional)
Film proposat el 5-3-2021

Hola culturista!

Hem detectat que el teu navegador té activat un blocador de publicitat que impedeix que es mostrin els bàners que tenim publicats a El Culturista. Dit això, ens agradaria explicar-te que la publicitat dels nostres anunciants és la nostra principal font de finançament i que ens permet oferir-te els continguts d'El Culturista de forma gratuïta. Penseu que a El Culturista no hi trobareu cap mena de publicitat programada -gestionada per algoritmes ni robots- que proposa anuncis sense cap interès ni relació amb la nostra proposta editorial.

Per tot plegat et volem demanar que ens facis confiança i desactivis l'adblocker per continuar, és probable que trobis interessants les propostes dels nostres anunciants

Moltes gràcies per la teva comprensió i per llegir-nos!