La mala sort

Per: Pema Maymó

Pares i mares hipsters: en aquest número d’El Culturista m’he posat el barret de coach per fer-vos reflexionar. Una mica, no ens passem, que ja en tenim prou amb els articles sobre paternitat conscient i amor infinit. Quan em diuen «mala sort» sempre em ve al cap aquella faula sobre un pagès a qui els seus veïns consideraven afortunat perquè tenia un fantàstic cavall per treballar el camp. La història comença quan el cavall s’escapa i tot el poble va a consolar el pagès per la pèrdua de l’animal. Tots li diuen: «Quina mala sort que has tingut!». I el pagès els sorprèn dient: «Bona sort? Mala sort? Mai no se sap…».

Uns dies després, el cavall torna amb tres eugues salvatges. Els veïns el feliciten per la seva bona fortuna: ara podrà criar cavalls i enriquir-se. Però ell torna a contestar: «Bona sort? Mala sort? Mai no se sap…». L’endemà, el fill del pagès es trenca una cama i un braç mentre intenta domar una de les eugues. Els veïns el visiten i lamenten la seva mala sort, però el pare amb tota la serenor del món respon un altre cop: «Bona sort? Mala sort? Mai no se sap…».

Mentrestant esclata una guerra i els joves del poble són reclutats, excepte el fill del pagès, encara lesionat. Els vilatans tornen a exclamar-se de la bona fortuna del pagès i, és clar, ell els contesta: «Bona sort? Mala sort? Mai no se sap…».

Oi que des que teniu fills a la vida tot són aprenentatges? Visca la teoria de la relativitat dels pares!

 

 

1.

És sort o mala sort que el teu fill de dos anys t’avisi que s’està fent pipí al lloc més inadequat de la ciutat? Una sort que t’ho digui, siguem sincers! Mala sort és que no hi hagi ni un trist bar a la vista! Perquè l’anècdota acabi amb un final feliç, aquí teniu la solució perfecta per a viatges i excursions: el Potette Plus, un orinal portàtil que es converteix en el que necessitis en aquell precís moment! Ets a un bar i té caca? Idò poses el seient obert i el teu nen hi seu amb totes les mesures higièniques! Que heu anat d’excursió a una reserva ecològica i no aguanta més? Idò muntes una bossa de plàstic al Potette i quan hagi acabat «la feina», tancadeta i al fems! La vida en època d’entrenament d’esfínters millorarà substancialment amb aquest producte que vos cabrà a qualsevol lloc de la bossa dels bolquers o la motxilla!

potette.com

 

 

2.

Viure en una casa petita pot ser genial perquè hi ha menys espai per netejar. Menys coses que s’acumulen! Visca na Marie Kondo i les seves ensenyances encara que a molts us semblessin esperpèntiques! Però una casa justeta també pot ser un problema si no hi cabem tots, o si els més petits no poden arribar a tots els espais útils de la casa. Els japonesos, experts a treure el màxim rendiment als espais mínims, han trobat una solució bonica, imaginativa i pràctica a l’assumpte dels altells: potser no tenen espai en horitzontal, però sí en vertical! I l’estudi Alegre Design ha convertit l’escala en un element estèticament atractiu però també en un accés que ja forma part del joc. Teniu tres models per triar segons l’altura on vulgueu arribar. Algun enamorat del Japó a la sala?

alegredesign.es

 

 

3.

I si, malgrat tot, no sou capaços de pensar en termes relatius i creieu que la mala sort vos persegueix…donau-li la volta i enviau-li un missatge positiu i ple de llum al vostre destí fatal!

Amb aquestes capses il·luminades de l’empresa britànica Locomocean podreu escriure missatges breus i clars per a vosaltres o els vostres fills: teniu 85 lletres, números i símbols per crear segons la vostra imaginació. No deixeu que la foscor ni la creença en la mala sort envaeixin les vostres vides! Recordeu: tot és relatiu en aquesta vida!

locomocean.co.uk

Hola culturista!

Hem detectat que el teu navegador té activat un blocador de publicitat que impedeix que es mostrin els bàners que tenim publicats a El Culturista. Dit això, ens agradaria explicar-te que la publicitat dels nostres anunciants és la nostra principal font de finançament i que ens permet oferir-te els continguts d'El Culturista de forma gratuïta. Penseu que a El Culturista no hi trobareu cap mena de publicitat programada -gestionada per algoritmes ni robots- que proposa anuncis sense cap interès ni relació amb la nostra proposta editorial.

Per tot plegat et volem demanar que ens facis confiança i desactivis l'adblocker per continuar, és probable que trobis interessants les propostes dels nostres anunciants

Moltes gràcies per la teva comprensió i per llegir-nos!