La ciència del gelat

Necessitem:

Bosses de plàstic
Glaçoneres
Guants
Sal

L’Science Museum Group, un consorci de museus de la ciència britànics, ens ha sorprès amb una activitat que ben bé podria formar part del programa de la Festa de la Ciència a la UB. Amb el suggerent títol d’Instant ice cream, l’equip educatiu del museu proposa una experiència sorprenent i refrescant alhora: elaborar un gelat casolà sense congelador.

En el procés d’elaboració, és clar, ens haurem de fixar en mil i un detalls físics i químics que ens permeten convertir un simple got de llet amb cacau en un cremós gelat de xocolata. En teniu totes les instruccions, i les lliçons científiques relacionades, en aquest pdf.

Hola culturista!

Hem detectat que el teu navegador té activat un blocador de publicitat que impedeix que es mostrin els bàners que tenim publicats a El Culturista. Dit això, ens agradaria explicar-te que la publicitat dels nostres anunciants és la nostra principal font de finançament i que ens permet oferir-te els continguts d'El Culturista de forma gratuïta. Penseu que a El Culturista no hi trobareu cap mena de publicitat programada -gestionada per algoritmes ni robots- que proposa anuncis sense cap interès ni relació amb la nostra proposta editorial.

Per tot plegat et volem demanar que ens facis confiança i desactivis l'adblocker per continuar, és probable que trobis interessants les propostes dels nostres anunciants

Moltes gràcies per la teva comprensió i per llegir-nos!