La capsa dels records

La pedra de Centelles, la petxina de la Barceloneta, la pinya del Montseny…

Podeu anar guardant els tresors i troballes d’aquestes vacances i fer-ne un diari de viatge en format capsa. Agafeu tot allò que trobeu curiós i bonic, després l’empaquetarem per conservar-lo com a record.

 

Necessitem:

Una capsa (podeu reaprofitar una capsa de sabates, de llumins per als tresors minúsculs, de ceres, qualsevol capsa de cartró, fusta o metàl·lica serà perfecta)

Cartró

Paper

Llapis

Cola blanca

Tisores

Retoladors

01.

Agafeu totes les troballes de les vacances i la capsa, mireu l’espai que teniu i compteu quants compartiments (forats) necessitareu per guardar-hi tots els objectes. Cadascun haurà de tenir el seu.

02.

Retalleu tires de cartró per fer la quadrícula i les parcel·les on posar cada tresor. Per exemple, si tenim vuit objectes, podem fer una tira de cartró llarga com la mida horitzontal de la capsa i tres tires verticals. L’amplada de la tira haurà de ser com la fondària de la capsa.  Si cal demaneu l’ajuda d’un adult per fer servir les tisores.

03.

Dividiu la tira de cartró horitzontal en quatre parts iguals i marqueu-les amb un llapis (us quedaran tres marques). Feu un tall on heu fet cada marca, sense arribar a tallar tot el cartró. Després, col·loqueu la tira a dins de la capsa, de punta a punta, i just al mig (els talls han de quedar a la part de dalt).

04.

Col·loqueu les tres tires més curtes als tres talls de la tira horitzontal, us han de quedar vuit espais per guardar-hi els records.

05.

Retalleu vuit papers de la mida de cada espai de la capsa i anoteu a cadascun l’objecte que heu trobat, el lloc i la data, també hi podeu fer un dibuix. Poseu un punt de cola a cada espai i enganxeu-hi cada tros de paper escrit.

06.

Ara ha arribat el moment de col·locar la pinya, la pedra, la petxina o el tros de cordill de les vacances al seu compartiment! Si en teniu ganes, podeu decorar la capsa com us agradi més.

Hola culturista!

Hem detectat que el teu navegador té activat un blocador de publicitat que impedeix que es mostrin els bàners que tenim publicats a El Culturista. Dit això, ens agradaria explicar-te que la publicitat dels nostres anunciants és la nostra principal font de finançament i que ens permet oferir-te els continguts d'El Culturista de forma gratuïta. Penseu que a El Culturista no hi trobareu cap mena de publicitat programada -gestionada per algoritmes ni robots- que proposa anuncis sense cap interès ni relació amb la nostra proposta editorial.

Per tot plegat et volem demanar que ens facis confiança i desactivis l'adblocker per continuar, és probable que trobis interessants les propostes dels nostres anunciants

Moltes gràcies per la teva comprensió i per llegir-nos!