Jocs memorables

Per: Martí Crespo

Quan fa fred, quan fa sol, quan neva, quan fa calor, dins de casa, a l’aire lliure, al parc, de vacances, amb petits, amb grans… Són les possibilitats al darrere d’un joc universal: el Memory. Perquè tothom –poca o molta– té memòria visual, oi? I amb les versions artístiques i creatives que us n’oferim tot seguit, ja no us quedaran excuses per començar-hi a jugar.

 

Les deux font la paire

 

Quina bona idea que va tenir l’artista plàstica Sylvie Meunier remenant velles fotografies de la família per casa: convertir-les en un joc memofotogràfic! El seu memory es basa en vint-i-quatre parelles de retrats de persones anònimes fets en fotomatons dels anys 1920: fotografies centenàries amb infants fent cares i dones i homes tímids davant la càmera.

 

Il concerto

Hi havia una vegada músics, violinistes, guitarristes, pianistes… I tots buscaven un grup per fer música! L’estudi Canseixanta ens proposa completar el màxim nombre de grups musicals. Un joc d’observació i de memòria, amb dos nivells de dificultat, per conèixer millor i de manera divertida la música i tot el que l’envolta.

El podeu trobar a l’Espai Culturista Sendak!

 

Easton Memo Games

La gent de Liewood ha creat quatre versions de jocs de memoritzar ideals per endur-se allà on sigui. Amb un disseny senzill i funcional que posa a prova la memòria de petits i grans, no heu de patir si es mullen o s’embruten perquè són fets 100% de silicona i es poden rentar fàcilment amb un drap humit. Contenen deu motius animals i vegetals per trobar, entre tots, les parelles amagades!

 

Memo des fleurs et des feuilles

I no deixem el món vegetal perquè Julie Safirstein signa dos jocs preciosos amb flors i fulles de protagonistes. Cadascun té trenta-dues cartes de formes i colors ben simples que evoquen, de fet, els papers tallats d’Henri Matisse (1869-1954). Un joc d’artista per a petits i grans que inclou un llibret acordió que recull totes les espècies esmentades.

Els podeu trobar a l’Espai Culturista Sendak!

 

Descobreix les empremtes més pròximes

I si parlem del món animal, aquesta novetat de l’il·lustrador Marcel George és ben interessant: en aquest cas, cal emparellar vint-i-cinc empremtes amb els seus animals corresponents: gallines, porcs, cérvols, guineus… Preparats per descobrir-los?

 

Jeu de mémoire

Probablement és el joc més senzill de fer i, alhora, el més complex de la nostra selecció. I això és així per dos motius: d’una banda, perquè els creadors juguen únicament amb formes geomètriques i colors; i, d’una altra, perquè consta de setanta-dues peces de paper i cartró reciclats. Si voleu posar a provar els vostres dots d’observació i exercitar la memòria posicional, ja sabeu cap on heu de tirar.

 

Critter Memory Game

En aquest memory, a més del disseny (tot de criatures simpàtiques amb colors apagats i formes arrodonides), també hi compta molt el material amb què s’ha fet: les trenta-dues fitxes són de fustes certificades (inclòs l’estoig) perquè el joc sigui també una experiència tàctil per als infants.

 

Siamo tutt* pari

 

L’asterisc del títol ja ens encarrila: ens trobem davant d’un memory divers. Això vol dir que, a mesura que anem girant les cinquanta-quatre cartes dissenyades per l’il·lustrador Luca Boscardin, reconeixerem parts del cos que els humans compartim, però amb totes les particularitats individuals i personals amb què es poden presentar. En aquesta versió, doncs, no cal cercar imatges idèntiques, sinó equivalents.

 

Poetic Memory

I una mica en aquesta mateixa línia, la il·lustradora Arianne Faber ha explorat els jocs de memòria amb una malaltia que l’afecta directament, l’Alzheimer. En col·laboració amb la fundació Alzheimer Catalunya, ha ideat i desenvolupat Poetic Memory, que ajuda a l’estimulació cognitiva mitjançant la creativitat i les metàfores, per despertar la imaginació narrativa i obrir converses que fomenten la connexió emocional.

Hola culturista!

Hem detectat que el teu navegador té activat un blocador de publicitat que impedeix que es mostrin els bàners que tenim publicats a El Culturista. Dit això, ens agradaria explicar-te que la publicitat dels nostres anunciants és la nostra principal font de finançament i que ens permet oferir-te els continguts d'El Culturista de forma gratuïta. Penseu que a El Culturista no hi trobareu cap mena de publicitat programada -gestionada per algoritmes ni robots- que proposa anuncis sense cap interès ni relació amb la nostra proposta editorial.

Per tot plegat et volem demanar que ens facis confiança i desactivis l'adblocker per continuar, és probable que trobis interessants les propostes dels nostres anunciants

Moltes gràcies per la teva comprensió i per llegir-nos!