Groundfridge, el rebost revisitat
Alguna vegada ja ens hem fixat en les cuines solars, aquells estris que ens ajuden a capturar i a concentrar els raigs del Sol en una olla o paella per cuinar aliments sense flama, brasa, gas o electricitat. Per això ens ha fet gràcia descobrir un pas més en la cuina sostenible de debò que representa Groundfridge, una idea provinent dels Països Baixos amb un nom força transparent: es tracta d’un rebost prefabricat que s’enterra al jardí, a la platja o en un terreny prop de casa per conservar aliments i productes a una temperatura força més baixa que en superfície.
Ja veieu que no és cap invent de bell nou, sinó que beu de l’experiència acumulada pels humans des de fa milers d’anys d’aprofitar la frescor de les caves i les coves, però perfectament adaptada als usos i gustos actuals i futurs.
Amb una capacitat total de fins a tres mil litres, dins d’un contenidor Groundfridge hi ha espai, asseguren, per encabir-hi “146 pastissos de poma, una col·lecció impressionant d’ampolles de vi i fins i tot dues persones adultes dretes”. I això últim no és gens sobrer, de fet: per les dimensions de l’artefacte i les onades de calor cada vegada més persistents i potents en bona part del planeta, que no us estranyi que aquest rebost revisitat acabi sent, també, un bon refugi climàtic els dies més xafogosos de l’any!