Fotocopies, mala impressió i grapes: FANZINES!

Per: Infraganti

El fanzine (contracció de fanàtic i magazine) va aparèixer entre els anys 1960 i 1970 amb la generació d’autors de còmics underground americans. Des d’aleshores, n’hi ha hagut de molts tipus però podreu identificar-los perquè:

UN FANZINE

  • està fet a mà
  • no espera guanyar molts calés
  • és un acte de rebel·lia
  • és una autoedició

Un parell d’exemples interessants que volen fugir de la cultura infantil comercial i eviten infantilitzar el missatge:

LITTLE MONSTER ZINE

littlemonsterkids.com

(edició bilingüe castellà/anglès)

Edició en blanc negre i atapeïda 100% fanzinera, amb entrevistes, còmics de Johnny Ryan i Jorge Monlongo, recomanacions musicals i una pàgina sencera dedicada a les pel·lícules de KISS. Només per les curiositats que explica sobre Scooby-Doo! And Kiss: Rock and roll mystery i els motius per veure Kiss meets the phantom of the park, tot i que com diuen «En esta ocasión no podemos hablar de buenos diálogos, ni humor inteligente…», ja paga la pena.

¡Puaj! / Yuck!

gomezilustration.com

(s’edita en castellà i anglès)

¡Puaj! és el nom del fanzine que autoedita l’Ana o com ella firma la Gómez, una il·lustradora madrilenya apassionada per la seva feina i amb moltes ganes de divertir i transmetre alegria. Ara treballa per a diferents editorials d’aquí i de fora.

El títol explica literalment el que trobareu a les pàgines de l’interior: coses fastigoses per jugar, pintar i sobretot riure. Els fans d’Ana y Froga hi trobareu algunes coincidències humorístiques.

Hola culturista!

Hem detectat que el teu navegador té activat un blocador de publicitat que impedeix que es mostrin els bàners que tenim publicats a El Culturista. Dit això, ens agradaria explicar-te que la publicitat dels nostres anunciants és la nostra principal font de finançament i que ens permet oferir-te els continguts d'El Culturista de forma gratuïta. Penseu que a El Culturista no hi trobareu cap mena de publicitat programada -gestionada per algoritmes ni robots- que proposa anuncis sense cap interès ni relació amb la nostra proposta editorial.

Per tot plegat et volem demanar que ens facis confiança i desactivis l'adblocker per continuar, és probable que trobis interessants les propostes dels nostres anunciants

Moltes gràcies per la teva comprensió i per llegir-nos!