És temps de llimonades!

Per: Olga González

Si la vida et dóna llimones… fes llimonada! No sé vosaltres, però aquesta frase popular anglesa a casa mai l’hem pogut aplicar. Si al rebost hi ha llimones, sempre acaben en un altre plat: a l’hummus, per amanir plats o a les escopinyes i la tònica del vermut.
Així doncs, si volem una llimonada ben fresca, millor apropar-nos al supermercat i comprar-ne de feta. Hem fet una selecció de llimonades naturals i ecològiques per viatjar arreu del món sense allunyar-nos de la nevera. Amb gas o sense gas, amb sucre, mel, stevia o atzavara. De tradicions centenàries a innovacions revolucionàries. Passatgers al tren, arrenquem!

Llimonada de Cal Valls

La primera parada d’aquest viatge no ens deixa pas lluny de casa. A Vilanova de Bellpuig, al Pla d’Urgell, la casa Cal Valls fa una llimonada feta amb llimones 100% naturals, endolcida només amb agave.
Cal Valls és una empresa familiar amb més de quatre generacions apostant per l’agricultura ecològica i orgànica. De les 70 hectàrees de terreny que cultiven a la plana de Lleida en surten, a més de la llimonada, altres productes com sucs de fruites i verdures, mermelades, conserves i salses.

 

 

Linda Limón

De l’Urgell marxem ben lluny, a la petita ciutat d’Hosadurga, al centre de la Índia. Allà, els fundadors de Linda drinks van ser acollits per un grup de monges que els van oferir una beguda que tenia un toc especial. Això els va inspirar per crear Linda Limón, una llimonada que combina el sabor tradicional de la llimona amb un toc de gingebre i stevia per endolcir-lo.
Aquesta beguda va ser la primera de tot un seguit de sucs i tès freds envasats fets amb afecte, i cuidats fins al menor detall. La gamma comprèn gustos combinats com la pera amb pebre de Sichuan, la mandaria amb romaní, o una variant de la llimonada amb flor d’hibiscus.

 

Trader Joe’s Organic Lemonade

Creuem ara l’Atlàntic per volar fins a Pasadena, Califòrnia. La cadena de supermercats Trader Joe’s es va especialitzar fa més de cinquanta anys en paladars aventurers interessats en l’agricultura ecològica, i molts dels productes que fabriquen sota la seva pròpia marca tenen aquestes característiques.
Com no podia ser d’una altra manera, en el país de les paradetes de llimonada i les BBQ ribs, Trader Joe’s té la seva pròpia recepta d’aquesta tradicional beguda. L’etiqueta ho diu tot: sucre ecològic de canya, suc de llimona ecològic, concentrat de suc de llimona orgànic, i àcid ascòrbic per un bon extra de vitamina C. God Bless America!

 

 

Organic Sparkling Lemonade, Whole Earth

Tornem a aquest costat del bassal per a tastar la primera llimonada amb gas de la llista. La llimonada Whole Earth ve en dues varietats: llimona o bé llimona i taronja. Per sort, no caldrà anar fins al Regne Unit, lloc d’origen de la marca, per trobar-la als supermercats; ja que la podem trobar en algunes cadenes locals a la secció de refrescos ecològics.
Whole Earth va començar sent un dels primers restaurants macrobiòtics de Londres, el 1967. Vist l’èxit d’aquesta tendència, els germans Sams van decidir obrir una marca per donar sortida a aliments ecològics, entre els que hi ha una popular mantega de cacauet o els primers flocs de blat de moro ecològics del mercat britànic.

 

Belvoir Fruit Farms’s Organic Lemonade

Endinsant-nos en l’Anglaterra rural trobem la granja Belvoir, prop de la ciutat de Nottingham. Allà s’hi fa la llimonada orgànica Belvoir, amb una elaborada recepta que consisteix en premsar les llimones en fred, cuinar les pells per extreure’n l’aroma i carbonatant l’aigua dels manantials.
Belvoir Fruit Farm es dedica en exclusiva a la preparació de begudes amb les fruites i flors. A més de la llimonada, l’estrella de la seva oferta és el suc de flors de saüc, que cultiven de manera orgànica recullen a mà des de fa més de cent anys als voltants de la plantació de fruiters i la granja.

 

 

 

Apple + Geranium Lemonade, de Simone a Soif

Després de creuar l’Eurotúnel conduïm fins a Bèlgica, on “Simone a soif” manufactura aigües aromatitzades amb unes combinacions delicioses. Una d’aquestes preparacions té la llimona com a protagonista, barrejada amb poma i flors de gerani. El sabor que se’n destil·la és tan poderós que no hi afegeixen cap producte per endolcir-la.
La fundadora de Simone a Soif, inspirada per un herbolari francès, va començar a preparar begudes amalgamant els sabors de diferents fruites i herbes. Quan la seva veïna Simone, de 80 anys, va beure amb deler allò que ella preparava, sabia que l’havia encertat. Al seu catàleg hi trobareu tàndems com ruibarbre i lavanda, pera i sempreviva, maduixa i freixe o cogombre i romaní.

 

 

 

Effervé, Lemonade Petillante

Abans de tornar cap a casa passarem per la bella regió d’Alsàcia, on es concentren dues cases de llimonada amb gas que no podem deixar de tastar. La primera és Effervé, que utilitza aigua del seu manantial a la regió dels Vosges per a elaborar les seves begudes.
Les ampolles d’Effervé son fàcils de reconèixer pel seu elegant disseny de vidre treballat amb el tradicional tap metàl·lic, per així poder-les reutilitzar un cop i un altre. La seva carta també és tradicional: mandarina, taronja, taronja sanguina, poma verda o pera són algunes de les referències que podreu trobar.

 

 

Artisanal Sparkling Lemonade, de Lorina

No marxarem de França sense passar per la veïna regió de Lorena, on el 1895 Victor Geyer va convertir-se en un talentós “Artisan Limonadier” després de perfeccionar la seva recepta de llimonada durant anys. Després de la Segona Guerra Mundial, la família Geyer va adoptar el nom “Lorina” en honor a la regió d’on eren originaris, i al vaixell que va ajudar els soldats britànics a la batalla de Dunkerque.
Lorina ofereix una reduïda carta de llimonades ecològiques que utilitzen sucre de canya ecològic per endolcir les receptes. A més de la llimonada original trobarem variants com la llimonada rosa (que duu llima), fruits del bosc, taronja sanguina i espígol.

 

Llimonada Bio, de Casa Amella

Última parada: Castellterçol. El nostre cítric itinerari acaba prop de casa, on els Amella comparteixen des de fa vint anys la cuina saludable amb cura i respecte per la terra. A més de comercialitzar sofregits, llegums, cremes i una salsa de calçots celestial, també fan una aquafaba ecològica que és una alternativa vegetal a l’ou i la nata.
La premiada llimonada de Casa Amella està feta només amb dos ingredients: aigua i suc de llimones fresques espremudes, de temporada, d’alta qualitat i d’agricultors de València i Múrcia. Està pensada especialment pels amants dels gustos àcids. A més d’aquesta beguda, també ofereixen suc de mandarina, de pera i poma, préssec i raïm, i de taronja.

Hola culturista!

Hem detectat que el teu navegador té activat un blocador de publicitat que impedeix que es mostrin els bàners que tenim publicats a El Culturista. Dit això, ens agradaria explicar-te que la publicitat dels nostres anunciants és la nostra principal font de finançament i que ens permet oferir-te els continguts d'El Culturista de forma gratuïta. Penseu que a El Culturista no hi trobareu cap mena de publicitat programada -gestionada per algoritmes ni robots- que proposa anuncis sense cap interès ni relació amb la nostra proposta editorial.

Per tot plegat et volem demanar que ens facis confiança i desactivis l'adblocker per continuar, és probable que trobis interessants les propostes dels nostres anunciants

Moltes gràcies per la teva comprensió i per llegir-nos!