Country Mike’s Greatest Hits

Per: Borja Barbesà

Costa prou pensar en el country com un gènere musical que pugui interessar el jovent i la canalla d’avui. La proposta fins i tot fa riure. De fet, el country sovint ha vessat sentit de l’humor. A vegades des de dins, autoconscient, però en algunes èpoques la mofa més o menys afectuosa ha vingut de músics i aficionats provinents d’altres gèneres.
El country com a paròdia l’hem vist més d’una vegada i, en algun punt no gaire concret enmig d’aquestes aproximacions, podem situar l’àlbum fantasma dels Beastie Boys. Corria l’any 2000, la banda de rap blanca més famosa del planeta gaudia de la bona acollida del Hello Nasty (1998) i, al·lèrgics al que és previsible, van decidir gravar un disc de country com a regal de Nadal per a amics i seguidors propers. Ni tan sols el van signar com a Beastie Boys, es van inventar un alter ego per a Mike D, que va posar veu a la majoria dels temes.
Country Mike’s Greatest Hits és un disc de ficció amb cançons de veritat: senzilles, amb un so gens sofisticat, però amb la gràcia innata dels seus artífexs. “We Can Do This” és gairebé un hit de llauna amb deixos velvetians i “Country Delight” un homenatge al “Rapper’s Delight” de Sugarhill Gang amb aires de rodeo. D’aquest disc, se’n van fer menys d’un miler de còpies, mai es va posar a la venda i encara avui és un objecte de col·leccionisme.

Hola culturista!

Hem detectat que el teu navegador té activat un blocador de publicitat que impedeix que es mostrin els bàners que tenim publicats a El Culturista. Dit això, ens agradaria explicar-te que la publicitat dels nostres anunciants és la nostra principal font de finançament i que ens permet oferir-te els continguts d'El Culturista de forma gratuïta. Penseu que a El Culturista no hi trobareu cap mena de publicitat programada -gestionada per algoritmes ni robots- que proposa anuncis sense cap interès ni relació amb la nostra proposta editorial.

Per tot plegat et volem demanar que ens facis confiança i desactivis l'adblocker per continuar, és probable que trobis interessants les propostes dels nostres anunciants

Moltes gràcies per la teva comprensió i per llegir-nos!