Compost infantil

Per: Martí Crespo

Amb el diccionari a la mà, un alquimista és la persona que, en les èpoques antiga i medieval, estudiava els fenòmens químics amb l’objectiu de trobar la pedra filosofal i l’elixir de llarga vida”. Agafant-se a aquest significat, i adaptant-lo a l’època moderna actual, va néixer fa pocs anys a París el grup Les Alchimistes, amb l’objectiu de fer alquímia amb els bolquers usats.

Cada any, es calcula que només a França es llencen 3.500 milions de bolquers infantils, uns residus que triguen més de quatre-cents anys a degradar-se de manera natural. Per treure’n el màxim profit, Les Alchimistes es van imposar la idea de reciclar les caques contingudes en els bolquers, separant-les de les orines i dels plàstics i fibres, per fer-ne compost per als horticultors que en necessitin.

Primer van fer una prova amb mil bolquers, dels quals van obtenir 350 litres d’adob natural. I ara, amb una màquina que separa automàticament els materials dels bolquers que els arriben, volen disparar els litres de compost obtinguts… mentre esperen que l’administració en permeti comercialitzar-los a gran escala.

Un altre dels objectius que s’han marcat Les Alchimistes és crear bolquers 100% compostables. En aquest sentit, afirmen que són gairebé a tocar i que en pocs mesos en tindran els primers models.

Hola culturista!

Hem detectat que el teu navegador té activat un blocador de publicitat que impedeix que es mostrin els bàners que tenim publicats a El Culturista. Dit això, ens agradaria explicar-te que la publicitat dels nostres anunciants és la nostra principal font de finançament i que ens permet oferir-te els continguts d'El Culturista de forma gratuïta. Penseu que a El Culturista no hi trobareu cap mena de publicitat programada -gestionada per algoritmes ni robots- que proposa anuncis sense cap interès ni relació amb la nostra proposta editorial.

Per tot plegat et volem demanar que ens facis confiança i desactivis l'adblocker per continuar, és probable que trobis interessants les propostes dels nostres anunciants

Moltes gràcies per la teva comprensió i per llegir-nos!