Coca de llardons

Tradicionalment el dijous llarder dóna el tret de sortida al carnaval. I tot i que etimològicament carnestoltes significa ‘carnes tollites’ o ‘carns llevades’, és a dir, una època d’abstinència de la carn, aquest primer dijous de gresca la gent s’ajunta per degustar xató, botifarres d’ou, pastissos de truita i coques de llardons i merengues.

Agafeu forces per als dies que vénen amb aquesta recepta de coca de llardons tradicional:

Necessitem:

Ingredients:

1 paquet de pasta de full fresca

75 g de pinyons

90 g de sucre

120 g de llardons esmicolats

Farina

1 ou

Preescalfeu el forn a 200º.

Poseu-vos farina a les mans i damunt la superfície on treballareu. Esteneu la pasta de full amb un corró. A continuació, talleu-la en tres parts iguals i punxeu la massa per evitar que pugi.

En una de les parts poseu la meitat dels llardons i un terç del sucre. Cobriu-la amb l’altra part, torneu a passar el corró i punxeu-les. Repetiu el mateix procés posant la resta de llardons i un terç del sucre. Tapeu-ho amb l’últim tros, torneu a passar el corró i punxeu. Per acabar, posem els pinyons per damunt, la resta de sucre i pintem amb l’ou batut. Enfornem durant 25 minuts o fins que la coca estigui daurada.

Hola culturista!

Hem detectat que el teu navegador té activat un blocador de publicitat que impedeix que es mostrin els bàners que tenim publicats a El Culturista. Dit això, ens agradaria explicar-te que la publicitat dels nostres anunciants és la nostra principal font de finançament i que ens permet oferir-te els continguts d'El Culturista de forma gratuïta. Penseu que a El Culturista no hi trobareu cap mena de publicitat programada -gestionada per algoritmes ni robots- que proposa anuncis sense cap interès ni relació amb la nostra proposta editorial.

Per tot plegat et volem demanar que ens facis confiança i desactivis l'adblocker per continuar, és probable que trobis interessants les propostes dels nostres anunciants

Moltes gràcies per la teva comprensió i per llegir-nos!