Ens trobem a la parada de ferrocarrils catalans Baixador de Vallvidrera i caminem uns 500 metres molt fàcils i donem temps als infants perquè explorin, toquin el fang i recullin fulles i pals. Després arribem a una esplanada per esmorzar i cantar. Al acabar hi ha l’opció de quedar-se a dinar a un restaurant que hi ha molt a prop o fer altres camins més llargs pel bosc.
Facilitadores: Ana Luísa Bastos (enginyera ambiental) i Lucía Barea (musicoterapeuta). Inscripcions i informació: okaproject.contato@gmail.com | luciabarea@gmail.com

Les adaptacions cinematogràfiques dels llibres per a la canalla de Julia Donaldson comencen a formar un gènere en si mateix. Com passava a les pel·licules del drac Zog i del monstre Grúfal, una candidesa ben entesa envaeix Bill i Janet (The Smeds and the Smoos en el títol original). L’animació stop-motion fluïda i perfecta de la productora Magic Light Pictures ens porta aquesta història d’amistat entre dos joves extraterrestres que pertanyen a dues famílies rivals que no accepten la seva relació. Des d’aquests aires romeujulianescos, el toc de Donaldson ens farà viure alegrament una aventura de viatges entre galàxies ben lleugera i aparentment poc greu, però que deixarà marca amb una moral clara sobre el respecte per la diferència i la superació dels prejudicis. Arriba als cinemes dins la sessió Bill i Janet i altres històries marcianes, on el migmetratge s’acompanya de cinc curts més triats per la bona feina de la distribuïdora de cinema infantil independent Rita & Luca.

Dedica el matí a conèixer les tècniques d’observació dels ornitòlegs i aprendre a fer servir els prismàtics i les guies de camp d’identificació. Des dels amagatalls de la Feixa dels Ocells podreu gaudir dels ocells de ben a prop. La Feixa és una instal·lació d’educació ambiental i suport a l’avifauna equipada amb menjadores, fruiterar, un espai de conreu i una petita bassa. Si fa bon dia, podreu observar les espècies d’ocells hivernants més habituals de l’entorn forestal de Collserola, com les mallerengues o el pinsà, i ocells típics de prats i conreus com el verdum, el gafarró i la cadernera. També fareu menjadores per ocells amb materials naturals.

Els diumenges podreu contemplar els ocells més comuns dels boscos. Camps i jardins des d’aquesta zona d’observació privilegiada.

Els diumenges podreu contemplar els ocells més comuns dels boscos. Camps i jardins des d’aquesta zona d’observació privilegiada.

Els diumenges podreu contemplar els ocells més comuns dels boscos. Camps i jardins des d’aquesta zona d’observació privilegiada.

Els diumenges podreu contemplar els ocells més comuns dels boscos. Camps i jardins des d’aquesta zona d’observació privilegiada.

La història se situa a Indonèsia i tracta d’un cocodril encallat en la riba del riu Palu a causa de les deixalles i a una roda de motocicleta.

Coneixeu les plantes que ens envolten? Amb motiu del Dia Mundial de l’Educació Ambiental, sortireu a passejar pel Park Güell a posar nom a totes aquelles plantes remeieres que formen part del paisatge i n’aprendreu les seves propietats i aplicacions.

Ves a conèixer el Bosc Turull i a descobrir la natura sota una mirada ampliada.

Esbrinareu quines mostres son adequades per posar-les sota aparells d’ampliació i aprendrem a utilitzar lupes binoculars i digitals, fet que us permetrà conèixer la biodiversitat urbana que ens envolta des d’una altra dimensió.

També podeu dur de casa mostres que t’interessi investigar! A més, us proposaran un repte final per identificar mostres desconegudes.

Hola culturista!

Hem detectat que el teu navegador té activat un blocador de publicitat que impedeix que es mostrin els bàners que tenim publicats a El Culturista. Dit això, ens agradaria explicar-te que la publicitat dels nostres anunciants és la nostra principal font de finançament i que ens permet oferir-te els continguts d'El Culturista de forma gratuïta. Penseu que a El Culturista no hi trobareu cap mena de publicitat programada -gestionada per algoritmes ni robots- que proposa anuncis sense cap interès ni relació amb la nostra proposta editorial.

Per tot plegat et volem demanar que ens facis confiança i desactivis l'adblocker per continuar, és probable que trobis interessants les propostes dels nostres anunciants

Moltes gràcies per la teva comprensió i per llegir-nos!