A la Ciutat Element, els habitants del foc, l’aigua, la terra i l’aire conviuen junts. Però han de complir una norma: no poden barrejar-se entre si. Tanmateix, una noia de foc i un noi d’aigua descobriran que tenen molt més en comú del que es pensen.

Des de Sant Jordi fins al juny, cada dissabte hi ha contacontes en dos patis oberts d’escoles bressol municipals de la ciutat. Consulteu-ne el programa.

A mitjan maig s’estrena el segon llargmetratge de la cineasta danesa Amalie Naesby Fick, la mateixa que va adaptar el conte La increïble història de la pera gegant al cinema. Aquesta vegada també es basa en un llibre danès ben popular: Petit Alan.
La història s’ambienta en unes vacances d’estiu solitàries en què el petit Alan, un nen d’onze anys i introvertit, es veu obligat a fer d’antena humana per al seu vell veí obsessionat pels ovnis. S’acosta una flota d’invasió i, segons que sembla, l’única manera de salvar la Terra és comunicant-se a través de les ones cerebrals del petit Alan. Però el que realment troben no és precisament una flota d’invasió… sinó la Britney, una noia alienígena que pot llegir la ment. L’Alan l’haurà d’ajudar a tornar a casa i, mentre no ho aconsegueixi, l’amistat anirà creixent i ella quedarà sorpresa de veure com funcionen tots els petits humans. Naesby ens deixa una pel·lícula familiar d’aventures, molt divertida i tendra. Un últim detall: si la veieu durant els primers caps de setmana d’estrena gaudireu, a més de la pel·lícula, d’un espectacle participatiu conduït per l’equip del Kinosaure.

Hi havia una vegada… Ciència i contes. La ciència és a tot arreu: al Bosc Encantat, a la casa de xocolata d’en Hansel i la Gretel, al mirall de la Bruixa Malvada o en una tija de mongetes que creix sense parar fins que toca el nas d’un gegant. Us presentem una exposició de ciència i tecnologia que parteix de les històries màgiques de deu contes clàssics de la literatura infantil, explora fenòmens i conceptes de les ciències socials i naturals, com ara la física, la química, les matemàtiques, la geologia i la biologia, i els relaciona amb la nostra realitat.

Per celebrar Santa Eulàlia, quasi mig centenar de museus i espais culturals de Barcelona fan jornades de portes obertes entre el 10 i el 12 de febrer. En alguns casos, també hi ha activitats especials programades.

Sabeu per què se celebren les festes de Santa Eulàlia? Des del Museu Can Framis volen que les criatures coneguin la història de la patrona de Barcelona. Us endinsareu a les sales del museu, on descobrireu alguns retrats de la col·lecció. Us inspirareu en les tècniques i històries de les obres, abans de baixar al taller i convertir-vos en artistes.

Amb motiu de les festes de Santa Eulàlia, ofereixen entrada gratuïta al museu per a totes les Laies, Eulàlies, Lalis, Olayes o Eulàries, i un acompanyant. Només cal presentar un document identificatiu a les taquilles del Museu.

També ho celebren amb una jornada de portes obertes al Museu el proper diumenge 12 de febrer -dia de Santa Eulàlia- de 10 a 19 h.

L’art té la capacitat infinita de transgredir els límits. La pintura contemporània incorpora materials i tècniques heterogènies, a més de la tridimensionalitat i la multiplicitat de llenguatges. I si ho descobriu vosaltres directament? Després d’un recorregut per les sales del museu, us inspirareu i us deixareu seduir per les obres d’art amb l’objectiu de revelar i explorar els límits de la pintura. Us hi animeu?

Monumental Club és un esdeveniment dividit en una secció de matí anomenada Monumental Kids amb activitats, tallers i concerts per a tota la família fins a les 17h; i una altra secció de tarda amb DJs i actuacions en directe per fer-vos ballar.

En aquesta edició al matí (Monumental Kids) tenim Siamiss DJs, Lidiuska i La Guapachosa. Mentre que a la tarda (Monumental Club) gaudireu de Joan Colomo i La Radiofórmula, Piti Vaccari i Síria DJ.

Monumental Club és un esdeveniment dividit en una secció de matí anomenada Monumental Kids amb activitats, tallers i concerts per a tota la família fins a les 17h; i una altra secció de tarda amb DJs i actuacions en directe per fer-nos ballar. Ofereixen una entrada de matí i una general (amb què pots accedir al recinte a la tarda).

En aquesta edició, el Ball Inaugural, al matí (Monumental Kids) tindrà Pepet i Marieta, Yamamemaru i Mabreezee. Mentre que a la tarda (Monumental Club) gaudireu de Santa Salut, Noia Acosta i La Otra Rumba feat. Patxekito.

Hola culturista!

Hem detectat que el teu navegador té activat un blocador de publicitat que impedeix que es mostrin els bàners que tenim publicats a El Culturista. Dit això, ens agradaria explicar-te que la publicitat dels nostres anunciants és la nostra principal font de finançament i que ens permet oferir-te els continguts d'El Culturista de forma gratuïta. Penseu que a El Culturista no hi trobareu cap mena de publicitat programada -gestionada per algoritmes ni robots- que proposa anuncis sense cap interès ni relació amb la nostra proposta editorial.

Per tot plegat et volem demanar que ens facis confiança i desactivis l'adblocker per continuar, és probable que trobis interessants les propostes dels nostres anunciants

Moltes gràcies per la teva comprensió i per llegir-nos!