Stracey Road és el nom d’un carrer de Londres, però també és el nom de la nova exposició de Jürg Lindenberg que aterrarà aquest estiu a casa nostra, concretament al barri de Gràcia. Lindenberg és dissenyador gràfic i va estudiar il·lustració a la Universitat de Falmouth (Regne Unit). Des d’aleshores ha treballat com a il·lustrador independent: el reconeixereu en revistes infantils com Anorak i Kiwi. També ha publicat llibres com PenPals Forever de Cicada Books i Qui habite ici? de L’Agrume, entre més. Ha creat dissenys per a marques petites de skate i surf… Vaja, que no para.
A l’exposició, hi trobareu peces petites construïdes a partir de tisores, bolígrafs i papers pintats que destil·len una mica de nostàlgia, però també obres més grans fetes amb cartró retallat i pintures acríliques. Personatges simpàtics, alegres i peculiars de colors vius que respiren una vitalitat estilística propera al món infantil, en el millor dels sentits possibles. Lindenberg pot combinar l’afició pel còmic, l’aire lliure i estils musicals tan diversos com el heavy metal, el punk i l’indie sense perdre l’essència.
Recomanacions de lectures per a les vacances, amb Gerard Peris. Realitzarem un itinerari literari que ens durà pels diferents països que conformen els Balcans, tot aprofundint en les seves particularitats identitàries. Bucarest, Tessalònica, Sofia, Tirana, Trieste o Ljubljana són algunes de les ciutats que recorrerem de la mà de les obres clàssiques, però també contemporànies, que narren una geografia dúctil i canviant.
Per a infants de 2 a 5 anys, amb Laura Bernis. Kamishibai, en japonès, vol dir “teatre de paper”. Va sorgir als carrers de Tòquio, a finals dels anys 20 del segle passat: un home en bicicleta s’atura, obre una maleta que conté un teatret de fusta i comença a explicar una història, tot passant làmines il·lustrades. Ràpidament, l’envolten criatures que seuen a escoltar fascinades amb les paraules i les imatges. La irrupció de la fantasia enmig de la realitat ha situat el Kamishibai com una de les formes de narració més màgiques.
Taller sobre el paper amb Martina Manyà. Com es fa el paper? Quina és la seva història? Qui el va inventar? En aquest taller, conduït per l’artista Martina Manyà, farem una capbussada en el món del paper a partir del seu llibre A Volta ao Mundo em Papel, publicat per Orfeu Negro. Després, cadascú crearà el seu propi llibre a partir d’un full de paper i de papers pintats.
Descobrim els colors amb Joana Santamans! Taller de pintura amb l’artista Joana Santamans, autora del llibre Colors, una aproximació artística als primers conceptes per a que els més petits vegin les múltiples tonalitats d’un mateix color, sense simplificar. En aquest taller descobrirem les diverses tonalitats dels colors pintant amb ceres aquarel·lables dibuixos d’animals i d’escenari de la natura.
Lectura i minitaller d’il·lustració. “Tant et costa ser normal?”, així de rotunda és la pregunta a la que s’enfronta la protagonista de Inquieta, l’àlbum il·lustrat per Cynthia Alonso i escrit per Dolores Battaglia. En aquesta sessió, i de la mà de la pròpia il·lustradora, llegirem el conte, parlarem de com som i farem la nostra pròpia coberta del llibre fent-nos un autoretrat!
Taller familiar amb Elena Detalleres. El llibre-objecte comunica artísticament a partir de les formes i els colors, el volum, l’espai, el temps… Aquest serà un taller creatiu de joc a partir de llibres singulars i accions d’expressió amb eines també singulars. Un joc que és un conte, un llibre ple de caixes, una caixa que explica… Tot encaixa. Juguem a omplir la nostra caixa de contes? Llibres, jocs i caixes per inspirar-nos i crear. De la mà d’Elena Rodríguez, de detalleres, grans i petits jugarem a partir de formes geomètriques bàsiques i ho farem amb materials específics. Des del treball individual aportarem al treball col·lectiu allò après i reflexionarem sobre totes les arts que posem en joc.
Taller sobre el color amb Martina Manyà. El blanc i el negre són colors? En aquest taller, conduït per l’artista Martina Manyà, explorarem el blanc, el negre i els grisos, en un joc de contrastos i matisos, i ho farem a través de diferents tècniques, formats i divertits exercicis!
Cada últim diumenge de mes, els Cinemes Verdi programen un film en la sessió Teta, adreçada a pares que volen anar al cinema amb nadons.
El 20 de maig al matí tindrà lloc la festa Crea’t amb tallers, contes, espais de joc, cinema, xerrades i exposicions dirigits a infants, joves i famílies per celebrar la diversitat i la creativitat de gènere.