Sou dels que no podeu evitar tapar-vos una mica els ulls quan en una pel·lícula es veuen a terra unes gotes de sang que van caient a poc a poc, mentre la càmera puja lentament fins a mostrar d’on ragen? Doncs, què us semblaria si us dic que podem fem una sang que, de terrible, només en tingui el nom? Perquè estarà feta amb ingredients que podeu tenir a casa i quedarà tan dolça, que la podreu tastar i tot! Si sou prou valents, és clar.
Necessitem
Pots o recipients petits per fer barreges
Culleres o bastonets per remenar
Ratllador
Guants per no tacar-te
Draps o paper de cuina
Remolatxa crua
Cúrcuma crua
Mel
Cacau pur
Aigua tèbia
1
Prepara tots els ingredients i estris a la cuina, per exemple, per no tacar res. Ratlla una mica de remolatxa i una mica de cúrcuma (posa’t guants, eh!, que tenyeix molt!).
2
Posa una mica (un rajolí) d’aigua tèbia per sobre del que has ratllat, remena-ho bé i prepara així el teu colorant natural. Cola-ho i deixa-ho en un potet.
3
En un pot posa un parell de cullerades de mel i ves afegint a poc a poc una mica del colorant que has preparat, fins a obtenir-ne una textura de sang.
4
Afegeix una mica de cacau per acabar de donar un color més realista a la teva sang. Remena-ho bé i ja ho tens! Pots jugar amb les proporcions dels ingredients per fer una sang més o menys fosca, o més espessa o líquida.
5
Ara que ja saps com fer efectes especials casolans, segur que quan vegis sang en una pel·li no podràs evitar pensar que potser és terriblement dolça com la d’aquesta recepta! Què, t’atreveixes a tastar-la ara?