Un clàssic del fred que els dissidents de la ceba també l’han de tastar, possiblement serà el pas per enterrar la destral de guerra. Aquí versionem una recepta de sempre de la gran cuinera Montserrat Seguí.
Necessitem
4 cebes mitjanes
25 g d’oli
2 litres de brou
1 tros de pa, calculeu 5 llesquetes per persona
100 g de formatge gruyère ratllat
01
Peleu les cebes, partiu-les per la meitat i talleu-les a rodanxes ben fines.
02
En un cassó amb una mica de fons poseu-hi l’oli i daureu lleugerament la ceba a foc mitjà perquè es vagi coent lentament.
03
Quan estigui daurada s’hi tira el brou. Si cal afegiu una mica de sal i deixeu-ho coure a poc a poc durant tres quarts.
04
Uns 20 minuts abans de servir la sopa repartiu el pa torrat en cassoletes individuals o bols aptes per enfornar. S’hi tira la sopa i s’empolsa amb força formatge.
05
Gratineu-ho uns minuts al forn i ja podeu servir la sopa.
* Si veieu que a casa no sou de trobar-vos els talls de ceba, podeu triturar la sopa abans de repartir-la a les cassoletes.