Cotó de sucre, pomes ensucrades, ametlles garapinyades… La llista de pecats hiperglucèrics en una fira o parc d’atraccions és infinta. I si provem de fer unes pomes de fira una mica més sanes i actualizades?
Necessitem
4 pomes vermelles
4 bastonets de fusta
10 dàtils medjool
3 cullerades de llet vegetal
2 cullerades d’oli de coco
2 cullerades de crema de cacauet
3 cullerades de xarop d’auró
1 tassa de nous
Sal
1
Folreu una safata amb paper de forn.
2
Piqueu les nous i reserveu-les.
3
Poseu les pomes en una olla petita amb aigua que les cobreixi i deixeu que bulli.
4
Abaixeu el foc i deixeu-ho durant deu minuts. Després traieu-ne l’aigua.
5
Poseu en un processador d’aliments els dàtils, la llet vegetal, l’oli de coco, la crema de cacauet i el xarop d’auró per fer la sala de caramel. Si és massa espessa, afegiu-hi una mica de llet vegetal. Deixeu-la en un bol per poder sucar-hi les pomes.
6
Claveu el bastonet de fusta a cada poma i banyeu-les bé amb el caramel.
7
Poseu les pomes a la safata i deixeu-les a la nevera deu minuts.
8
Després arrebosseu-les amb les nous picades.
9
I finalment deu minuts més a la nevera abans de clavar-hi queixalada.