Necessitem
Un pot de tomàquet natural o 6 tomàquets madurs
2 albergínies grosses
Formatge parmesà
Oli
Sal
Orenga seca
Una paella
Safata
Recipient apte per anar al forn
Paper de forn
1
Prepareu tots els ingredients. Poseu un rajolí d’oli a la paella i fregiu l’oli (feu servir una tapa perquè esquitxarà!). Quan sigui a punt, afegiu una mica de sal i si us ve de gust, una mica d’orenga seca.
2
Renteu i talleu dues albergínies grosses a rodanxes d’1’5cm . Saleu-les i deixeu-les en un colador durant mitja hora (la sal ajudarà a treure el suc amarg). Després, passeu-les per aigua freda i assequeu-les amb un drap net.
3
Preescalfeu el forn a 150 ºC. Cobriu un parell de safates de forn amb paper de forn i unteu-los bé amb oli. Distribuïu-hi les rodanxes d’albergínia, regueu-les amb un rajolí d’oli i poseu-les al forn fins que siguin cuites.
4
Ara us tocarà fer d’arquitectes i muntar el plat. En bols individuals, o en recipients aptes per anar al forn, aneu fent capes de salsa de tomàquet, albergínies i formatge parmesà ratllat. Acabeu amb salsa de tomàquet i una culleradeta de farina de galeta damunt de cada pila. Regueu-ho amb un rajolí d’oli i gratineu-ho abans de servir-ho. També podeu tenir el plat preparat amb antelació, a la nevera, i gratinar-lo al forn just abans de menjar. En aquest cas, no hi poseu la farina de galeta fins a l’últim moment.
Us sortirà una parmigiana per a 4 persones. Demaneu l’ajuda d’un adult per elaborar la recepta.