El terme mole prové del dialecte dels pobles prehispànics de Mèxic i és una salsa feta amb diferents tipus de xiles, prunes seques, xocolata, anís i tomàquet, entre més.
Necessitem
Tortillas de blat de moro
Pasta de mole
Formatge chihuahua
Crema agra
Ceba
Pollastre o carn de vedella picada cuinada al gust
1
Courem el pollastre o la carn de vedella en una paella. Es pot fer amb un sofregit de ceba per exemple o com més ens agradi.
2
En una safata que pugui anar al forn col·loquem una capa de tortilla (prèviament escalfada en una paella a foc lent i sense oli), a sobre hi posem una capa generosa de pasta de mole i per damunt el pollastre o la carn guisada, que quedi ben pla.
3
Ho cobrim amb una altra capa de tortillas i repetim les capes d’abans fins a arribar a dalt de la safata.
4
Acabem sempre amb una capa de tortillas, pasta de mole, ceba trossejada i el formatge.
5
Ho posem al forn 20 minuts fins que el formatge quedi gratinat.