Necessitem
500 g d’ametlla
250 g de sucre polvoritzat
2 ous
Xocolata de cobertura
Paper film
Un bol gros
Paper de forn
1
Poseu, en un bol gros, l’ametlla, el sucre i els 2 ous. Treballeu-ho primer amb una espàtula i després amb les mans, fins a aconseguir una massa homogènia. Un cop la tingueu feta, no la treballeu més, per evitar que es torni oliosa. Cobriu-ho amb film de plàstic, en contacte directe amb la massa, i reserveu-ho a la nevera. Deixeu-la reposar 12 hores abans de fer els panellets.
2
Demaneu a un adult que preescalfi el forn a 200 ºC.
3
Doneu als panellets forma de castanya. Col·loqueu els panellets sobre una estoreta de silicona antiadherent o un paper de forn. Demaneu a un adult que els posi al forn i feu-los coure, a 180-200ºC, durant uns 7-10 minuts, vigilant que no s’enrosseixin massa (si veieu que agafen color de seguida, demaneu-li que els tapi amb paper d’alumini durant la cocció).
4
Desfeu la xocolata al bany maria o al microones, també amb l’ajuda d’un adult.
5
Un cop freds suqueu-los fins a la meitat amb xocolata de cobertura fosa i deixeu-los refredar perquè la xocolata prengui. Si preferiu cobrir-los del tot, podeu clavar-hi una broqueta de fusta abans de sucar-los dins la xocolata.