Necessitem
100 g de sucre
200 g de mantega
300 g de farina
Una mica d’aigua
Essència de vainilla
Una bona manera de començar a gaudir del Nadal és decorant l’arbre. I encara és millor si ens encarreguem de fer la decoració nosaltres mateixos. Amb aquesta recepta presumireu de tenir l’arbre més llaminer.
Barregem la mantega i el sucre fins que ens quedi una pasta homogènia (podem fondre una mica la mantega perquè sigui més fàcil). Afegim una cullerada de postre de l’essència de vainilla i una mica d’aigua, un parell de taps estarà bé.
Fem un volcà amb la farina i posem la preparació de la mantega al mig. La treballem amb les mans fins que es faci una bola. L’emboliquem amb un drap sec i la posem a la nevera durant 15 minuts. Mentrestant preescalfem el forn a 180º.
Estirem la massa amb un corró fins que quedi d’uns 4 mm d’ample. Fem formes amb els motlles i foradem per poder-hi passar la cinta que la penjarà a l’arbre. Enfornem durant 20 minuts o fins que veiem que queden dauradetes.
Nosatres hem fet servir motlles amb formes però també podeu utlitzar una cartulina tallada i resseguir la silueta amb un ganivet.