Antigament es creia que menjar nous fomentava la intel·ligència, per la semblança d’aquesta fruita seca amb la forma del cervell. Avui sabem que no és per la forma, sinó pels valors nutricionals que té.
Necessitem
3 endívies
1 pera
10-12 nous
150 g de formatge feta
Cibulet.
Per a la vinagreta:
1 cullerada petita de mel
3 cullerades de vinagre de poma o de Mòdena
Oli
Sal
01
Feu la vinagreta escalfant una mica la mel en un recipient. Afegiu-hi el vinagre, l’oli i la sal i bateu bé fins a emulsionar. Reserveu-ho.
02
Netegeu l’endívia i talleu-la a rodanxes primes.
03
Peleu la pera i talleu-la a daus. Trossegeu les nous i talleu el formatge feta a daus.
04
En un got o bol individual poseu capes d’endívia, daus de pera, les nous trossejades i el formatge feta a sobre de tot.
05
Amaniu-ho amb la vinagreta de mel i decoreu-ho amb una mica de cibulet picat.