Sabeu que per fabricar 5 grams de mel una abella ha de passar per 7.200 flors? I que per obtenir-ne un 1 kg calen 200 abelles obreres i 1.440.000 flors…
Necessitem
PER A LES CREPS :
200 g de semolina(*)
150 g de farina
La mida d’una nou de llevat de fleca
1 ou gros, 100 g de llet tèbia
300 g d’aigua tèbia, aproximadament
(*) En trobareu a les botigues de pakistanesos i també a botigues marroquines, on es coneix com a “sèmola de fer el pa”. És sèmola de blat més fina que la que es fa servir per a la sopa, però un xic més gruixuda que la farina.
PER AL BANY DE MEL:
200 g de mel
80 g de mantega
ESTRIS ESPECIALS:
Paella amb recobriment antiadherent
Cullerot o gerra, per abocar la pasta més fàcilment a la paella
Espàtula, per separar les creps de la paella
PER A LES CREPS
1
Poseu la semolina i la farina en un bol gros. Afegiu-hi el llevat de fleca ben esmicolat, la llet tèbia i la meitat de l’aigua. Treballeu-ho bé (amb una cullera o directament amb la mà) fins a aconseguir una pasta fina sense cap grumoll.
2
Afegiu-hi l’ou batut i la resta de l’aigua. Remeneu-ho bé i deixeu-ho reposar entre una i dues hores, fins que la barreja pugi.
3
PER PREPARAR EL BANY DE MEL
1
Escalfeu durant uns segons, en un cassó a foc molt fluix o bé al microones, la mel i la mantega, fins que la mantega es fongui. Remeneu-ho bé.
2
Abans de menjar-la, cadascú ha de regar la seva crep amb el bany de mel i l’ha d’enrotllar. Les baghrir es mengen amb les mans, a mossegades.