Tradicionalment el dijous llarder dóna el tret de sortida al carnaval. I tot i que etimològicament carnestoltes significa ‘carnes tollites’ o ‘carns llevades’, és a dir, una època d’abstinència de la carn, aquest primer dijous de gresca la gent s’ajunta per degustar xató, botifarres d’ou, pastissos de truita i coques de llardons i merengues.
Agafeu forces per als dies que vénen amb aquesta recepta de coca de llardons tradicional:
Necessitem
1 paquet de pasta de full fresca
75 g de pinyons
90 g de sucre
120 g de llardons esmicolats
Farina
1 ou
1
Preescalfeu el forn a 200º.
2
Poseu-vos farina a les mans i damunt la superfície on treballareu. Esteneu la pasta de full amb un corró. A continuació, talleu-la en tres parts iguals i punxeu la massa per evitar que pugi.
3
En una de les parts poseu la meitat dels llardons i un terç del sucre. Cobriu-la amb l’altra part, torneu a passar el corró i punxeu-les. Repetiu el mateix procés posant la resta de llardons i un terç del sucre. Tapeu-ho amb l’últim tros, torneu a passar el corró i punxeu. Per acabar, posem els pinyons per damunt, la resta de sucre i pintem amb l’ou batut. Enfornem durant 25 minuts o fins que la coca estigui daurada.